Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Pakistan' ı 'Abdulkadir Han'la Köşeye Sıkıştırdı

Şiddet ve siyasi karmaşa altında zor günler geçiren Pakistan, Amerikan baskısı altına girdi. 

14 Mart 2009
ABD Pakistan' ı 'Abdulkadir Han'la Köşeye Sıkıştırdı

Şiddet ve siyasi karmaşa altında zor günler geçiren Pakistan, Salı günü gitgide artan Amerikan baskısı altına girdi. Salı günü Amerikalı kanun yapıcılar ve Amerikalı yetkililer Abdulkadir Han'ı sorgulayamaması durumunda Pakistan'a yardımı kesme tasarısını gündeme getirdiler.

Amerika Birleşik Devletleri Dr Han'ın nükleer silahları yaygınlaştıran bir şebekeye sahip olduğunu iddia ediyor ve bazı Amerikalı politikacılar onu nükleer know how'ın İran, Libya ve Kuzey Kore'ye sağlanması ile ilgili sorgulanmasını istiyorlar.

Dr Han söz konusu edilen şebekenin ortaya çıkarılmasıyla birlikte ev hapsine konulmuş, fakat Şubat ayı başlarında serbest bırakılmıştı.

Tasarının kongreye verilmesinin öncülüğünü yapan Demokratik Kongre üyesi Jane Harman " En kötü insanlara en kötü silah satabileceğini ispatlamış Han artık yine bir başıboş bırakılmış bilim adamıdır" açıklaması yaptı.

Yasa aynı şekilde ABD'nin Pakistan'a yardımlarını İslamabad'ın hareket ve adımlarını izleme garantisi şartına bağlıyor.

Amerika, Pakistan'a askeri yardımları bu ülkenin nükleer programından kaynaklanan anlaşmazlık nedeniyle 1990 yılında durdurmuştu.

Washington'daki diplomatik gözlemciler, Washington'ın müttefiklerinden savaştaki rollerini artırmalarını istediği bir ortamda Pakistan'a karşı böyle bir yaptırım uygulamasının zor olduğunu bildirdiler.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.