Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yahudi Lobisinden Obama' ya İlk Darbe...

ABD'de Ulusal İstihbarat Konseyi?nin başına getirilmesi düşünülen Charles Freeman Yahudi lobisinin baskısıyla adaylıktan istifa etti. Freman da lobiyi topa tuttu. 

12 Mart 2009
Yahudi Lobisinden Obama' ya İlk Darbe...

Habervaktim'in haberine göre istifasından sonra bir açıklama yapan Freeman, İsrail ve Yahudi lobisine sert eleştiriler yöneltti. Freeman, “Bırakalım, yabancı bir ülkenin (İsrail) menfaatlerini gözeten lobi Amerika için neyin olduğuna karar versin” diyerek, Yahudi lobisine sert çıktı.

Freeman, Ulusal İstihbarat Konseyi için atamasının bekletilmesiyle ilgili olarak, “Atamamın bekletilmesi birçok kişinin kafasında, Obama yönetiminin gerçekten Ortadoğu ve ilgili konularda kendi kararını verip vermeyeceği konusunda soru işareti bıraktı.”

AHLAKİ DEĞERLERDEN YOKSUN KİŞİLER

Kendisi hakkında kampanya yürüten Yahudi lobisi yöneticilerini ‘ahlaki değerlerden yoksun kişiler’ olarak tanımlayan Freeman, sürekli saldırı altında olacağı için Ulusal İstihbarat Konseyi’nde bulunmasının bu kuruma zarar vereceğini ve bu yüzden istifasını istediğini kaydetti.

YAHUDİ LOBİSİ AMERİKA’YA ZARAR VERİYOR

Yahudi lobisinin kendisi hakkındaki kampanyasıyla bu lobinin kendi görüşlerinden başka görüş açıklayanları susturacak kadar güçlü olduğunu söyleyen Freeman, “İsrail lobisinin taktikleri arasında insanları karalamak, şereflerine leke sürmek, gerçekleri saklamak vardır. Bu lobi, Amerikan halkının ve Amerikan hükümetinin kararlarına veto koyarak kontrol etme amacı taşıyor. ABD’nin Ortadoğu’daki politikalarının Amerikan halkı tarafından tartışılmasına izin vermiyor” dedi.

İSRAİL’İN FİLİSTİN POLİTİKASINI ELEŞTİRMİŞTİ

Obama tarafından Freeman’ın Ulusal İstihbarat Konseyi için aday gösterilmesinden bu yana Freeman’a karşı yoğun bir kampanya içerisinde olan Yahudi lobileri, Freeman’ın İsrail’in Filistin’deki politikalarını eleştirmesini ön plana çıkarıyordu.

AMERİKA’DA YAHUDİ LOBİSİ İLE İÇ SAVAŞ

Charles Freeman’ın Yahudi lobisinin karalama kampanyası sonucu istifa etmesi, Amerikan politikasında büyük bir iç çatışma yaşandığının göstergesi olarak kabul ediliyor. Obama’nın kendi ekibine getirdiği isimlerden şu ana kadar sadece Hillary Clinton ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Emanuel Rahm’ı onaylayan Yahudi lobisi, Obama’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell hakkında da kampanya yürütmüştü. Yahudi lobisi, Nisan ayında Cenevre’de yapılacak olan ‘Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Konferansı’na Obama yönetiminin katılmasını engellemişti. Konferansa katılacağını bildiren Obama yönetimi, baskılar sonucu konferansa katılmaktan vazgeçtiğini bildirmişti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.