Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah: Seçimleri Muhalifler Kazanacak

Lübnan parlamentosundaki Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Ra?d, yapılacak parlamento seçimlerini halen muhalefette bulunan muhalif partilerin kazanacağını söyledi. 

10 Mart 2009
Hizbullah: Seçimleri Muhalifler Kazanacak

Lübnan parlamentosundaki Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Ra’d, yapılacak parlamento seçimlerini halen muhalefette bulunan muhalif partilerin kazanacağını söyledi.
 
El-Menar televizyonuna açıklamada bulunan Hizbullah’ın parlamentodaki Grup Başkanı Muhammed R’ad, muhalif partilerin seçim listelerinin hazırlandığını ve yakında açıklanacağını belirterek haziran ayında yapılacak parlamento seçimlerini muhalif partilerin kazanacağını söyledi.
 
Muhalif partilerin parlamentoda çoğunluğu elde etmek için ortak bir siyasi programla seçimlere katılacağını belirten R’ad, Lübnan’daki yabancı hakimiyetine son verme konusu ekseninde bir seçim rekabeti yaşandığını ifade etti.
 
Öte yandan İngiltere’nin Hizbullah’la ilişkilerini yeniden başlatma kararı üzerine değerlendirmede bulunan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Londra’nın Hizbullah’la ilişkilerini yeniden başlatmasının olumlu bir adım olduğunu belirtti ve “Hizbullah’ın çeşitli AB ülkeleriyle geniş çaplı temasları bulunmaktadır, Lübnan’a gelen birçok Avrupalı bakan Hizbullah yetkilileriyle de görüşmektedir. İngiltere Hizbullah’la görüşmeme yönünde bir karar almıştı” dedi.
 
İngiltere’nin tutumunu değiştirmesinin olumlu bir adım olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, Londra’nın Hizbullah’ın Lübnan’da sahip olduğu halk desteğini ve siyasi etkinliğini anladığını söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.