Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Rafsancani: Ayetullah Sistani İle Yaklaşımlarımız Aynı

İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, bugün Irak?ın en büyük dini otoritesi olan Ayetullah Sistani ile görüştü. 

06 Mart 2009
Ayetullah Rafsancani: Ayetullah Sistani İle Yaklaşımlarımız Aynı

İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, bugün Irak’ın en büyük dini otoritesi olan Ayetullah Sistani ile görüştü.
 
Ayetullah Haşimi Rafsancani, Irak’ın en büyük Taklit Mercii Ayetullah Ali Sistani ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Ayetullah Sistani’yi en son Kum’da görmüştüm, uzun bir aradan sonra bugün kendisiyle görüşmem son derece verimli geçti” dedi.
 
Ayetullah Sistani’yle birisi heyetlerle birlikte diğeri de özel olmak üzere iki kez görüştüğünü ve görüşmede Kum ve Necef ilmiye havzaları, Irak, İran, bölge ve dünya meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani kendi yaklaşımlarıyla Ayetullah Sistani’nin yaklaşımlarının aynı olduğunu söyledi.
 
Görüşmelerinde ağırlıklı olarak İran ve Irak’ı ilgilendiren sorunları ele aldıklarını belirten Ayetullah Rafsancani, “Ayetullah Sistani’yi İran’a davet ettim; ancak o ikna edici gerekçeler belirterek davet konusundaki özrünün kabulünü istedi” dedi.
 
Ayetullah Sistani’nin Irak’taki siyasi grupların ahengini ve uzlaşmalarını sağlayan eksen rolü oynadığını belirten Rafsancani, Ayetullah Sistani’nin en önemli rahatsızlığının Şii ve Sünni aşırı grupların ihtilafları olduğunu söyledi.
 
Ayetullah Rafsancani, bugün ayrıca Irak’ın diğer dini mercilerinden Ayetullah Beşir Necefi ve Ayetullah Muhammed Said el-Hekim’le de görüştü.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.