Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

4 Ülke: Türkiye, İran, Suriye ve Irak

Ahmedinejad, İran, Türkiye, Irak ve Suriye arasında işbirliğinin geliştirilmesinin bölgede istikrar ve barışın kalıcılığı açısından çok önemli olduğunu söyledi. 

28 Şubat 2009
4 Ülke: Türkiye, İran, Suriye ve Irak

Ahmedinejad, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Tahran'da yaptığı görüşmede, mevcut dünya koşullarında bölge ülkelerinin her alanda işbirliği yapmasının güvenlik ve barış için çok önemli olduğunu vurguladı.

Ahmedinejad, "İran, Türkiye, Irak ve Suriye arasında dörtlü işbirliği; barışın kalıcılığı ve kardeşliğin pekişmesi açısından çok önemli" ifadesini kullandı.

SURİYE BAŞBAKANI DA İRAN'DA

Bugün Tahran'da sadece Irak devlet başkanı yoktu. Irak ile hiç anlaşamayanh Suriye'nin başbakanı el Itri de İran'daydı. Suriye Başbakanı Muhammed Naci El Itri, bugün başlayan ve üç gün sürecek ziyareti kapsamında İranlı üst düzey yetkililerle görüşecek.

Üst düzeyde heyetin eşlik ettiği El Itri'nin, taraflar arasında her alandaki işbirliğini artırmayı öngören İran-Suriye Ortak İşbirliği Komisyonu toplantısına katılacağı kaydedildi.

Tarafların, ayrıca bölgesel ve uluslararası son gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunacağı bildirildi.

İki ülke ticaret hacminin 350 milyon dolar, projeler de dahil ortak yatırım tutarının ise yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğu açıklandı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.