Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudiler, Şii ve Sünni Hacılara Saldıran Vahabileri Kısas Etmeli!

Lübnan?ın büyük alimi Allame Fadlullah, Suudi güvenlik güçlerinin Baki mezarlığında Vahabilerin şii ve sünni ziyaretçilere saldırısının İslami vahdete darbe indirdiğini, bu cinayetin faillerinin kısas edilmesi gerektiğini vurguladı. 

28 Şubat 2009
Suudiler, Şii ve Sünni Hacılara Saldıran Vahabileri Kısas Etmeli!

FHA – Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Cuma namazını kıldıran büyük alim Allame Fadlullah, Suudi Arabistan’da güvenlik güçlerinin Medine’de Baki mezarlığında Vahabilerin sünni ve şii hacılara saldırısına değinerek bu hareketin İslami vahdete ve Suudi Arabistan’da çeşitli mezheplerin diyalog sürecini koruma çabalarına darbe indirdiğini belirtti ve bu olayın faillerinin tutuklanıp kısas edilmesini istedi.

Allame Fadlullah ayrıca son zamanlarda Arap dünyasında Amerika’nın Filistin meselesi ve Arap ve İslam dünyasının diğer meseleleri konusunda stratejik değişikliklere gideceği ile ilgili bazı haberler yayıldığını belirterek bu sözleri gündeme getirenlerin hemen yargıya varmamalarını istedi.

Allame Fadlullah, Obama yönetiminin de Bush yönetimi gibi olduğunu ve beyaz sarayda hangi yönetim olursa olsun Amerika’nın çıkarları çerçevesinde dünyaya sulta kurmayı ve korsan rejimin işgalciliğini desteklemeyi düşündüğünü ve Araplar ve müslümanları asla düşünmediğini vurguladı.

Gazze katliamı sırasında kendisini sünni gibi gösteren koca Ezher Şeyhi Tantavi'nin de aslında sünni değil, Vahabi olduğu anlaşılmış, yıllarca sünni aleminin en büyük alimi sanılan Tantavi, bebek katili siyonist Perez'le el sıkışmış, "Gazze meselesi bizi ilgilendirmez!" demişti!

Lübnanlı alim Allame Fadlullah ayrıca Amerika’nın bölgeye gönderdiği yeni temsilcilere de dikkat çekerek, Amerika’nın Lübnan’ın iç işlerine karışarak siyonist düşmanın güvenliğini güvence altına almaya çalıştığını, nitekim korsan rejim savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını ihlal ettikleri ile ilgili haberleri asla duymadıklarını vurguladı.

Allame Fadlullah son olarak korsan rejimin Kudüs ve Mescidül Aksa’yı ele geçirme yolunda Filistinlilerin evlerini tahrip ettiği konusunda da uyarıda bulunarak Arap birliği ve İslam konferansı teşkilatını göreve çağırdı.

Suudi Arabistan'da, İngilizler tarafından icad edilip yönlendirilen ve islam alemine yeni bir mezhep şeklinde lanse edilen sapık Vahabi azınlık, islam eserlerini "haram" iddiasıyla yok ederek kutsal Hicaz topraklarındaki islam tarihiyle ilgili bütün eserleri ard arda yıkıp yok etmekte, müslümanların tarih ve ecdadını iftiharla yad etmemesi için "kabirler ziyaret edilmez!" , "ölüler anılmaz" , "ölüye ağlanmaz!" , şeklinde islamla asla bağdaşmayan ve gerçekte islamın izlerini yok etmeye yönelik fetvalar uydurmakta ve Hz Resulullah'ın -s-, onun mübarek Ehl-i Beyt'inin -s- ve sahabesinin -ra- türbelerini ziyaret etmeyi dini ve ahlaki bir vazife telakki eden Ehl-i Sünnet ve Şii müslümanlarını "müşrik ve kafir" şeklinde tanımlayıp tekfir etmekteler...

Aynı doğrultuda, Osmanlı yadigarı olan Ecyad Kalesini de Vahabiler yıktırmış ve buna engel olmaya çalışan Türk ve İranlı hacılara karşı da şiddet kullanmışlardı.

Gazze katliamı sırasında kendisini sünni gibi gösteren koca Ezher Şeyhi Tantavi'nin de aslında sünni değil, Vahabi olduğu anlaşılmış, yıllarca sünni aleminin en büyük alimi sanılan Tantavi, bebek katili siyonist Perez'le el sıkışmış, "Gazze meselesi bizi ilgilendirmez!" demişti! Nitekim kısa bir süre önce tüm dünyanın, hatta vicdan sahibi hırıstıyanlarla yahudilerin bile şiddetle kınadığı Gazze katliamında bu sapık güruh, Suudi Arabistan'da Katil İsrail aleyhine gösteri ve yürüyüş yapılmasının haram olacağını (!!!) iddia ederek İsrail mezaliminin kınanmasını güya fetvayla engellemiş ve birkaç yıl önce de ABD'yle katil İsrail'i kınadıkları ve müşriklerden teberride bulunup "kahrolsun ABD! " kahrolsun İsrail!" diye haykırdıkları için haram ayda ve Hac törenleri sırasında çok sayıda İranlı hacıyı şehid etmişlerdi!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.