Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Hocalı Katliamı Tüm İnsanlığa Karşı Yapıldı"

Azerbaycan'ın Bükreş Büyükelçisi Eldar Hasanov, Hocalı katliamının bütün insanlığa karşı işlenmiş bir vahşet olduğunu söyledi. Hasanov, bütün dünyanın bu soykırımın suçlularını tanımasını istedi. 

27 Şubat 2009

Rus askerlerinin desteğiyle 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından Azerbaycan'da gerçekleştirilen Hocalı katliamında ölenler, Bükreş'teki Azerbaycan Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenle anıldı. Türkiye ve Kazakistan büyükelçileri ile Romanya'daki Türk toplumu temsilcilerinin katıldığı anma töreni, ölenler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Günün anlamına dair müsteşar Tural Rızayev'in konuşmasının ardından, Azerbaycan Bükreş Büyükelçisi Eldar Hasanov, Hocalı katliamının tarihçesini anlattı. Katliamda yaşananların anlatıldığı belgesel ve internet sitesi tanıtıldı. Programın sonunda katılımcılar, Hocalı katliamını anlatan fotograf karelerinin ve Azeri çocukların çizdiği resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Program sonunda Cihan'a konuşan Azeri Büyükelçi Eldar Hasanov, Hocalı katliamının sadece Azerbaycan halkına değil, bütün insanlığa karşı girişilmiş bir cinayet olduğunu söyledi. Soykırıma maruz kalan çocukların, yaşlı insanların ve kadınların hafızalarda derin yaralar açtığını hatırlatan Hasanov, dünya kamuoyunun bu gerçeğe duyarsız kalmamasını istedi. "İnsanlığa karşı işlenmiş böyle cinayetlerin, vahşiliklerin tekrarlanmaması için dünyadaki sivil toplum kuruluşları bigane kalmamalıdır. Uluslararası mahkemeler, Hocalı katliamındaki tecavüzkar tarafı bildirmelidir. Dünya kamuoyu soykırımı yapanın kim olduğunu bilmelidir. Bunun için hukuki delil fazlasıyla vardır" şeklinde konuşan Hasanov, acı olayla ilgili birçok eserin Haydar Aliyev Vakfı'nın katkılarıyla Romenceye çevrildiği bilgisini verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.