Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye? deki Belediyeler Hocalı Soykırımını Tanıdı

Azerbaycan Türkiye Büyülçesi Zakir Haşimov?dan aldığımız habere göre Türkiye?deki belediyeler Soykırımı tanıdı. 

22 Şubat 2009
Türkiye? deki Belediyeler Hocalı Soykırımını Tanıdı

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de Ermeni teröristleri tarafından yapılan 20. yüzyılın en dehşetli faciasının üzerinden 17 sene geçti. Azerbaycan Türkiye Büyülçesi Zakir Haşimov’dan aldığımız habere göre Türkiye’deki belediyeler Soykırımı tanıdı.
Türkiye’de Keçiören Belediye Başkanlığı bunu soykırım olarak kabul etmiş, belediye sınırları içerisinde soykırım kurbanlarının hatırasına anıt yapılmıştır. 26 Şubat’ta saat 11.00’ de Ankara Keçiören Belediyesinde Hocalı katliamı kurbanlarının hatırasına dikilmiş anıtın önüne çelenk konulacak, orada ölenlerin ruhları yad olacak, dualar okunacak, konuşmalar yapılacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi de Hocalı faciasını soykırım olarak kabul etmiştir. 22 Şubat’ta Adana’da Hocalı soykırımıyla ilgili büyük tören yapılacak. Haşimov şahsen gidip orada konuşma yapacak. Bunun dışında Azeri öğrencilerimiz bütün şehirlerde anma geceleri yapıyor, Azerbaycan Büyükelçiliği olarak oralara CD’ler, fotolar, broşürler, resimler ve başka gereken malzemelerle yardım ediyor.
Büyükelçi Z. Haşimov’un bildirdiğine göre bu facia gününde de kardeş Türkiye Azerbaycan’ı yalnız bırakmıyor, desteğini devam ettiriyor. TBMM’de 25 ve 26 Şubat’ta Türkiye milletvekilleri bu konuyu gündeme getirecekler, bu konuyu konuşacaklar.

Palhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.