Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran?ın Uydusuna Ruslar da Şaşırdı!!

İran savunma bakanı vekili general Vahidi, Ümit uydusu ile ilgili tepkilere değinirken, hatta Rusların bile İran?ın uzaya uydu fırlatabilecek güçte olduğunu düşünemediğini belirtti. 

19 Şubat 2009
İran?ın Uydusuna Ruslar da Şaşırdı!!

FHA – İran savunma bakanı vekili general Vahidi, 8. uluslararası hava uzay konferansının açılış töreninde yaptığı konuşmada Ümit uydusunun başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirildiğini belirterek uzaya açılmanın her millet için onur kaynağı olduğunu, bu alanda ilerlemeden bir ülkenin gelişmiş olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. 

Bu durumun dünya üzerine sulta kurmak isteyen Amerika gibi devletleri rahatsız ettiğini kaydeden general Vahidi, örneğin Amerika’nın Çin’den de rahatsız olduğunu, çünkü Çin yönetiminin batının uygulamak istediği modelin dışında hareket ettiğini, İran İslam cumhuriyeti ile olan rahatsızlıklarının sebebinin de aynı olduğunu, çünkü İran’ın bilimsel ve teknolojik ilerlemede tamamen yerli imkanlar ve insan gücünü kullandığını vurguladı. 

Ümit uydusunun yarattığı tepkilere de değinen general Vahidi, hatta hava ve uzay alanında bizimle işbirliği yapan Ruslar bile İran’ın uydu ve uydu taşıyabilen füze alanlarında böyle bir başarıya imza atabileceğini düşünemediğini, genelde Ümit uydusuna gösterilen tepkilerin İran’ın bu alanda büyük başarı elde ettiğini yansıttığını dile getirdi. 

General Vahidi, İran’ın bu başarısından kaygı duyanların gerçekte uzayı militarize eden devletler olduğunu, bu devletlerin tüm füzelerinin uzay iletişimi ile kontrol edildiğini ve uzay üzerinden casusluk yaptıklarını ve uzayı da askeri amaçlı kullanmak istediklerini, oysa İran İslam cumhuriyetinin tüm iddialara karşın uzaydan barışçı amaçlarla yararlanmak istediğini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.