Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev'den Karabağ Yorumu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı: Dağlık Karabağ sorununun çözümünü bulma imkanı var 

17 Şubat 2009
Aliyev'den Karabağ Yorumu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Bugün bizce Dağlık Karabağ sorununu çözme imkanı var. Bu ümit görüşmelerin süreci ve müzakerelerin neyle ilgili olmasından kaynaklanıyor. Bu yakınlarda Ermenistan’la Azerbaycan arasında imzalanmış ortak beyanname de bize ümit veriyor" dedi.

"Moskova Beyannamesi'nin prensiplerinin hepsi sorunun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü esasında çözüleceğine dayanıyor" diyen Aliyev sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi Ermenistan’ın yeni başkanı var. Ermenistan’ın bu konuya daha ciddi ve realist yaklaşacağına ümit ediyoruz. Bazı sinyaller alıyoruz. Bu yüzden biz de ümitlerin ne kadar gerçekçi olduğunu bilmeli ve gelişmenin ne kadar gerçek olacağını görmeliyiz.”

PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.