Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ali Babacan Sarkisyan' la Görüştü

"Dışişleri bakanı Babacan Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan arasındaki ilişkiler normalleştikten sonra bölge farklı bir hal alacak." dedi 

08 Şubat 2009
Ali Babacan Sarkisyan' la Görüştü

Dışişleri bakanı Ali Babacan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan' la Almanya'nın Münih şehrinde geçirilen 45. Uluslararası Münih güvenlik konferansında görüştü. Görüşmede esas amacın ilişkilerin nomalleşmesi olduğunu söyleyen Babacan Azerbaycan-Ermenistan ve Türkiye-Ermenistanarasındaki ilişkilerin tam olarak normalleşmesinden sonra bölgede durumun çok daha farklı olacağını söyledi.Ali Babacan bölgede oluşturulacak barışın bütün taraflara büyük üstünlükler kazandıracağını bildirdi.

Sarkisyan ise geçen yıl türkiye cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Erivan'a davet etmesinin önemli bir hadise olduğunu, her iki ülkenin dışişleri bakanlarının görüşmelerde önemli mesafe katettiklerini söyledi.Ayrıca görüşmelerde gelişmenin devam etmesi halinde bu yılın ikinci yarısında daha farklı ilişkilerin olacağını sözlerine ekledi.

Babacan Münih' teki görüşmelerini tamamladıktan sonra yarın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçecek.

Kaynak: ANS PRESS

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.