Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meşal: Türkiye-İran Sayesinde Daha Güçlüyüz

Hamas'ın Suriye'de sürgünde yaşayan ve örgütün şahin kanadını temsil eden siyasi lideri Halid Meşal, Gazze operasyonundan daha fazla meşruiyet sağlayarak çıktıklarını belirterek, ?Türkiye ve İran'ın verdiği destek sayesinde Hamas artık çok daha güçlüdür" dedi. 

05 Şubat 2009
Meşal: Türkiye-İran Sayesinde Daha Güçlüyüz

"Bu ülkeler davamızı güçlendirmiştir" diyen Meşal, "Bu savaş artık ABD ve müttefiki İsrail ile onlara karşı çıkanlar arasındaki bir savaşa dönüşmüştür" ifadesini kullandı.

Fars haber ajansının haberine göre, İran'ın başkenti Tahran'da temaslarda bulunan Meşal, İran Meclisi'de yaptığı konuşmada, Tahran ve Ankara'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İsrail'i ateşkesi şartsız kabul etmeye zorladıklarını ve bunun bir başarı olduğunu savunan Meşal, “İsrail ortadan kalkıncaya kadar bu ülke güvenlik içinde yaşayamayacak" tehdidini bir kez daha dile getirdi.

Batı dünyasını Arap ve Müslümanlarla ilişkilerini karşılıklı saygı esasına dayandırmaya çağıran Hamas lideri, ABD'deki başkanlık değişiminin geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasını önlemesini ümit ettiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.