Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran' ın Ümit Uydusu Büyük Yankı Uyandırdı!

Fars Haber Ajansının Flaş haber şeklinde geçtiği ?İran?ın Ümit uydusu yörüngede? başlıklı haberi üzerinden dakikalar sonra bu haber bölge ve dünya medyasının manşetlerinde yer aldı. 

03 Şubat 2009
İran' ın Ümit Uydusu Büyük Yankı Uyandırdı!

FHA – İran İslam Cumhuriyetinin İslam inkılabının 30. zafer yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde bu gün uzaya fırlattığı Ümit uydusu dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. 

Fransa haber ajansı İran tarihinde ilk kez Ümit adlı uydusunu Sefir – 2 füzesi ile fırlattığını duyurdu. Almanya haber ajansı da Fars haber ajansının haberini benzer şekilde aktaran bir başka haber ajansıydı. Söz konusu haber ajansı İran geçen yıl da iki füze denemesi yaptığını, bu gelişmelerin tüm yaptırımlara karşın elde edildiğini belirtti. 

Reuters de İran’ın uzay alanındaki başarısını İran’ın nükleer programına bağladığı haberinde Amerika ve diğer bazı batılı devletlerin İran’ın nükleer silah peşinde olduğundan kaygılı olduklarını hatırlatmaya çalıştı. 

Bu arada Arap ve İslam dünyası haber ajansları da Ümit uydusuna geniş yer verdi. Suudi Arabistan, Mısır, Katar gibi ülkelerin medya kurumları da bu haberi flaş haber olarak duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.