Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Önemli Olan Türkiye ye Uçak Satışı

İsrailli Haaretz gazetesi, Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin Gazze nedeniyle gerilmesine rağmen, İsrail yapımı uçakların Türkiye′ye gideceğini yazdı. 

30 Ocak 2009
Önemli Olan Türkiye ye Uçak Satışı

İsrailli Haaretz gazetesi, Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin Gazze nedeniyle gerilmesine rağmen, İsrail yapımı Heron insansız uçaklarının ilk siparişlerinin önümüzdeki ay Türkiye′ye ulaşmasının beklendiğini bildirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan′ın İsrail′i ′terörist devlet′ olarak nitelendirdiğini hatırlatan Haaretz gazetesi, "İsrail terörist devlet olsun ya da olmasın, ilk Heron siparişleri önümüzdeki ay Türkiye′ye ulaşabilir" ifadelerine yer verdi.

Haberde Türkiye′nin bir başka İsrail yapımı insansız uçak olan Harpy′yle de ilgilendiği, ancak bu konuda kararsız olan Ankara′nın Amerikan yapımı Predator′u seçebileceği ifade edildi. Harpy insansız uçakları Gazze′de Hamas′a karşı yapılan operasyonlarda, Predatorler ise Afganistan ve Irak′ta kullanılıyor.

Türkiye ve İsrail arasındaki 180 milyon dolarlık Heron insansız uçakları anlaşması 2005′te imzalanmış, ancak teknik sebepler nedeniyle siparişler ertelenmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.