Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haber 7' nin Harita Yorumu

CIA'nın gölge stratejistinin çizdiği yeni Türkiye'yi Haber 7 böyle yorumladı: Bölünen haritalar ne oldu? 

28 Ocak 2009
Haber 7' nin Harita Yorumu

Türkiye'yi bölen ve parçalara ayıran haritalarıyla gündeme gelen ABD Fikir Fırtınası örgütlerinin son haritası Türkiye'yi bölmüyor, büyütüyor. Haliyle sormak gerekiyor eski haritalar(!) nereye gitti? 

Amerikan İstihbarat Ajansı CIA'ya yakınlığı nedeniyle "Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un sahibi, ünlü stratejist George Friedman, önümüzdeki yüzyılın sonlarında Çin ve Rusya gibi ülkelerin gerileyip yerlerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacağını öne sürdü. Friedman, "Next 100 Years: A Forecast for şe 21'st Century" (Önümüzdeki 100 Yıl: 21'inci Yüzyıl İçin Öngörüler) adlı yeni kitabında muhtemel bir Türkiye -ABD savaşından sözederken kimileri de oturdu bu haritayı çizdi. 

Haritayı görünce aklımıza ilk olarak ABD tarafından çizilen 'bölünen Türkiye haritaları geldi. Anlaşılan Bölünen Türkiye haritalarının işlevi bitmiş yerini genişleyen Türkiye haritaları almıştı... İlk bakışta yurdunu seven her türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gururunu okşayacak olan bu haritalar acaba ne tür emperyalist planlarla çizildi dersiniz? 

'Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu' demeden hamasi duyguları bir yana atıp etraflıca düşünmekte ve fikir fırtınaları yapmakta yarar var...

Kaynak: Haber7

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.