Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan Müftüsünden Boykot Tepkisi

Gazze katliamından dolayı, İsrail'i ve onu destekleyen batı ülkelerinin ürünlerini boykot edenlere Suudi Arabistan müftüsünden sert tepki. 

25 Ocak 2009
Suudi Arabistan Müftüsünden Boykot Tepkisi

Suudi Arabistan müftüsü, batılı ürünlerin boykot edilmesi çağrılarına sert tepki verdi. Müftü Abdülaziz A'l Şeyh, Gazze olaylarından dolayı yapılan boykot çağrılarının boş işler olduğunu söyledi. Aşırılık yanlısı insanların boykot çağrısında bulunduğunu belirten Suudi Arabistan Müftüsü, devletler arasında ticaretin caiz olduğunu bildirdi.

Abdülaziz A'l Şeyh, boykot ile insanların hem kendilerine hem de başkalarına zarar verdiğini açıkladı. İslam dünyasının yanı sıra batı da birçok sivil toplum örgütü Gazze'de yüzyılın soykırımın işleyen İsrail'e ve ona destek veren ülkelere karşı boykot çağrısı yapmıştı. Boykot çağrısının İsrail'e destek veren bir çok ticari kurumu etkiledi.

Timeturk

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.