Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakü, Kremlin'in Sözlerine İnanmıyor

Rusya`nın Ermenistan'a 800 milyon dolarlık silah vermediğine dair yaptığı açıklamalar Azerbaycan tarafını tatmin etmedi 

23 Ocak 2009
Bakü, Kremlin'in Sözlerine İnanmıyor

Azerbaycan dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada "bu konuda
yürütülen araştırmalar Rusya'nın Ermenistan'a silah verdiğini doğrulamaktadır," denildi.

Açıklamada, "Bu olay Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgalinin devam ettiği sırada gerçekleşti. Azerbaycan tarafı bu durumdan rahatsızlık duymakta ve Moskova'nın Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecinden rolünden endişe duymaktadır" ifadeleri de yer aldı. Azerbaycan yönetimi, Rusya'nın Ermenistan'a 21 adet T-72 tankı, 27 adet
BMP-2, 12 adet BTR 70/80, çok sayıda füze, el bombaları ve diğer
silahların hibe ettiğini öne sürüyor.

Azerbaycan devlet başkanlığı Toplum ve Politika danışmanı Ali Hasanov, iddiaların kanıtlanması durumunda Rusya'nın hem bölgedeki hem de dünyadaki itibarının zedeleneceğini ifade etti. Hasanov, "barış sürecine katılan bir devletin böyle bir tutum izlemesini onun tarafsız olmadığını açık bir şekilde kanıtlamaktadır" diyerek şu açıklamada bulundu:

"Şu an elimizde olan kanıtlar Rusya'nın Ermenistan'a silah verdiğini göstermektedir. Rusya tarafının getirdiği argumanlar da bizi ikna etmek için yeterli değildir. Böyle bir durumda biz Rusya'ya bir komşu olarak güvenmemiz söz konusu olamaz. Ayrıca Rusya devlet başkanının Bakü'de yaptığı açıklamanın gerçekliği de şüphelidir".

Dunyabulteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.