Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Sehitleri Ülkemizde ve Tüm Dünya' da Anıldı

Azerbaycan Sehitleri Ülkemizde ve Dünya' nın Değişik Bölgelerinde Törenlerle Anıldı 

22 Ocak 2009
Azerbaycan Sehitleri Ülkemizde ve Tüm Dünya' da Anıldı

LONDRA

Azerbaycan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde düzenlenen anma programına Azerbaycan'ın Londra Büyükelçisi Fahreddin Kurbanov'un yanı sıra birçok Azeri vatandaş katıldı.


Programda konuşan Azerbaycan'ın Londra Büyükelçisi Fahrettin Kurbanov, hayatını kaybeden Azerilerin 1990'lı yıllardan bu yana birçok ülkede anıldığını belirterek ilk kez geçtiğimiz yıl Londra'da anıldığını söyledi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen törende Azerbaycan şehitleri anıldı.

Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu'nda Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamilla Aliyeva'nın organize ettiği 'Azerbaycan Şehitlerini Anma Töreni'ne; Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, ESOGÜ Rektörü Fazıl Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve yetkililer katıldı.

20 Ocak 1990 tarihinde Sovyet Ordusu tarafından Bakü'de katledilen Azerbaycan şehitlerinin anıldığı törende, yaşanan bu acı olayın Azerbaycan Bağımsızlık Hareketi'ni ateşleyen kıvılcım olduğu ifade edildi.

BAKÜ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20 Ocak 1990 olaylarının şehitleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da anıldı.

Bakü'deki Şehitler Hıyabanı'nda düzenlenen ve Devlet Başkanı İlham Aliyev, bakanlar, üst düzey yöneticiler ve yabancı misyon temsilcilerinin de katıldığı törende Aliyev, Azerbaycan'ın bağımsızlığı yolunda şehit olanlar için dikilen Ebedi Meşale Anıtı'na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Yerel saatle 12.00'de ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Ulusal Matem Günü olarak ilan edilen günde, yarıya indirilen bayrakların yanına matemi simgeleyen siyah kurdeleler takıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.