Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM Beyaz Fosfor Bombasını Görüntüledi

BM çalışanları, Gazze'deki binalarını vuran beyaz fosfor bombalarını fotoğrafladı. 

22 Ocak 2009
BM Beyaz Fosfor Bombasını Görüntüledi

BM, Gazze'deki İsrail saldırıları sırasında binalarına düşen bomba görüntülerini yayınladı. Görüntülerde gökten düştüğü gözlenen "alev çıkaran" silahın beyaz fosfor bombası olduğu düşünülüyor. Beyaz fosfor, Cenevre Konvansiyonu gereğince savaş sırasında kullanılması yasak silahlar arasında bulunuyor. Havada asılı kalabilen beyaz fosfor, solumayla vücuda alınıyor ve yaralar oluşturup deriyi yakmaya başlıyor. İsrail gazetesi Haaretz, İsrail askerlerinin fosfor bombası kullandıklarını itiraf etmişti. Uluslararası Af Örgütü de İsrail'i yasak silahları kullanmakla suçlamıştı. Af Örgütü sözcüleri, Gazze'ye girişlere izin verilmesinden sonra yaptıkları incelemelerde, İsrail'in yasak silahları siviller üzerinde kullandığını tespit ettiklerini söylemişti. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı da, İsrail'in seyreltilmiş uranyum kullandığı iddiaları üzerine soruşturma açacağını açıklamıştı. 

Öte yandan, BM Yardım Ajansı'nın Gazze'de bulunan 53 binasından 45'inin, İsrail saldırıları sırasında zarar gördüğü ya da yıkıldığı belirtiliyor. 37 okul binasının vurulduğu, bu binalardan 6'sında ise evsiz kalanların barınmasının sağlandığı belirtildi. İsrail, saldırıları sırasında BM'e ait okullar vurulmuş ve yüzlerce sivil Gazzeli bu saldırılarda hayatını kaybetmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, İsrail'den detaylı bir açıklama istemesine rağmen, İsrail'den henüz bir cevap gelmediği belirtiliyor. Ban, saldırıları "gaddarca" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.