Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmedinejad, Hamas Liderini Kutladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Pazar akşamı İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim Başkanı'nı kutlayarak, "Direnmek zaferin zor halkalarının tamamlayıcısıdır." dedi. 

22 Ocak 2009
Ahmedinejad, Hamas Liderini Kutladı

 Hamas İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim Başkanı Halit Meşal'ı telefonla arayan Dr. Mahmud Ahmedinejad, Gazze halkının direnişini kutlamakla, bugün zaferin başlangıç noktası olduğunu söyleyerek, “Direnmek zaferin zor halkalarının tamamlayıcısıdır”dedi.

 

İşgal devletin geri çekilmesi ve yollar ve geçitlerin açılışı zaferin tamamlayıcı unsurlarından olduğunu ifade eden Ahmedinejad, Siyonist rejiminin tam olarak işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi, tüm geçitlerin açılması, Siyonist rejimi yöneticilerinin yargılanmsı, sahte Siyonist rejimi ile ilişkilerin kesilmesi ve bu rejimin ve destekleyicilerin mallarına ambargo uygulanması yönündeki kouların İslami devletleri tarafından takibi yapılmalı ve bu yönde baskı uygulanmlı"şeklinde konuştu.

 

Ahmedinejad, İran halkı ve devleti sonuna kadar Filistini destekleyeceklerini vurgulayarak, “Yüreklerde iman dolu olduğu, Allah’a tevekkül edildiği ve el ele verdiği takdirde zafere ulaşmak kolay olacağını ifade etti.

 

Allah’ın lütfüyle düşman maçlarının hiçbirisine ulaşamadığını bu telefon görüşmesinde ifade eden Halit Meşal, Siyonist rejiminin tam olarak işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar ve ablukanın son verilmesine kadar direniş devam edeceğini vurguladı.

 
İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal ayrıca mazlum Filistin halkına verdikleri destekten dolayı İslami Devrim Lideri’ne ve İran halkı ve devletine teşekkürleri ve şükranlarını sundu.

Mehrnews

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.