Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Ergenekon'un On İki İmam'ı" Başlıklı Yazı Büyük Tepki Çekti

Haber10.com adlı sitede yayınlanan 'Ergenekon'un On İki İmamı' başlıklı yazı Alevilerin tepkisini çekti. 

16 Ocak 2009

Haber10.com sitesinde Cumhur Özalp isimli bir zevatın imzasıyla yayınlanan yazı Alevilerin tepkisini çekti.

Yazarın bu çirkin benzetmesine tepki gösteren Aleviler "İnancımızdan, değerlerimizden, kutsallarımızdan elinizi çekin" dediler.

İşte o çirkin yazıdan bir bölüm

Ergenekon’un on iki imamı!

Şu Ergenekoncular galiba Şia teolojisinden esinlenmişler. Bilindiği gibi, Şianın imamet doktrininde 12 imamın varlığı kabul edilir onlardan sonuncusunun kayıp olduğuna inanılır. “İmâmiyye Şiası, imâmların sayısını on ikiyle sınırlandırmış on ikinci imâm olan Muhammed el-Mehdî b. Hasan’ın (d.255/869) gaybete girdiğini, Allah’ın dilediği bir vakitte zuhur edeceğini ve dünyayı adaletle dolduracağını kabul etmektedir.” Ayetullahlar 12 imam zuhur edinceye kadar onun görevini icra ederler…

***

Şia ile Ergenekon arasında ne ilişki var?

Bu ilişki fonksiyonel ve formel bir ilişki. İçerik farklı. Bizim Ergenekon imamları laik. Şiadaki içerik laik değil, o kadar.

Üzeri kapatılmış halde yayınlanan listede, en başta 12 kişilik bir şura yok mu? Bunlardan biri de 1 numara değil mi? Hepsini bir arada düşünün, alın size en üstte, “hükümleriyle amel edilecek 12 imam” görevini icra edecek bir heyet. 1 numara en gizli tutulan zat olduğuna göre, onu Şia teolojisindeki kayıp imama benzetebiliriz. O meçhul… Hep meçhul kalacak. Onun yerini ayetullahlık görevini üstlenmiş birileri dolduracak. Mesela köşe kadıları, hızlı ulusalcılar…

Bir farkı daha atlamayalım… Laikçi ve ulusalcı Ergenekon imamlarının şimdilik hepsi gizli/meçhul. Hepsinin açığa çıkmasını bekliyoruz. Fakat 12. imam galiba yine kayıp olacak.

 

Kaynak: Habercem.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.