Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Venezuella, İsrail İle İlişkilerini Kesti

Venezuella ve Bolivya, Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti. 

15 Ocak 2009
Venezuella, İsrail İle İlişkilerini Kesti

Müslüman ülkelerinin yapamadığını iki Latin Amerika ülkesi önemli bir adım attı. Daha önce İsrail Büyükelçisini geri çağıran Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, bir adım daha atarak İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti.

Venezuella Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela hükümetinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kestiği belirtildi. 

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yine aynı nedenle ülkesindeki İsrail büyükelçisini sınır dışı etmişti.

BOLİVYA DA DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESTİ

Bu arada Bolivya da, İsrail ile diplomatik ilişkileri kesti. Cumhurbaşkanı Evo Morales, ülkesinin bu kararı İsrail'in Gazze sürdürdüğü saldırı nedeniyle aldığını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.