Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Meclisi'nden işgalcilere kötü haber

Irak meclisi, ülkedeki Amerikan askerleri dışındaki yabancı askerlerin bu yıl sonundan sonra da Irak'ta kalmasını düzenleyen yasa tasarısını reddetti. 

20 Aralık 2008
Irak Meclisi'nden işgalcilere kötü haber

rak meclisinde 68'e karşı 80 oyla reddedilen tasarı, 31 Aralık 2008'de BM'nin görevlendirme süresinin sona ermesinin ardından, yabancı askerlere 6 ay daha bu ülkede kalabilmeleri için yasal bir zemin sağlamayı hedefliyordu.

Milletvekilleri, böyle bir düzenlemenin yasayla değil, anlaşmayla yapılması gerektiği için yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirtti.

Amerikan askerlerinin durumu için de, ABD ile Irak arasında ortak güvenlik anlaşması (SOFA) imzalanmıştı. Bu anlaşma gereğince, Amerikan askerlerinin 2011 sonuna kadar Irak'ta kalmasına izin veren yasal bir zemin oluşturulmuştu.

BM'nin Irak'taki askeri operasyonlar için tanıdığı 31 Aralıktaki görevlendirme süresinin dolmasının ardından, bu ülkede Amerikan, İngiliz, Avustralyalı, El Salvadorlu, Estonyalı ve Romanyalı askerlerin mevcudiyeti sürecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.