Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Selahattin ÖZGÜNDÜZ'den Ermenilerden Özüre Sert Tepki

Devletimiz hükümetimiz Ermenistanla bir müzakere süreci başlatmıştır. Doğrumu yapılmıştır yanlışmı yapılmıştır ben bilemem. Seyriyle ilgilidir. Müzakereden ben bir zarar görmüyorum. Diyalog olmalı, müzakere olmalı, konuşacaksın ki bir yere varasın, haklı haksız demek içinde bir araya gelmek konuşmak lazım. Buna bir itirazımız yok. Ama ermeniye taviz vererek bir yere varacağımızı asla düşünmüyoruz.  

21 Aralık 2008
Selahattin ÖZGÜNDÜZ'den  Ermenilerden Özüre Sert Tepki

Birincisi, böyle bir zamanda, müzakere sürecinde kalkıp Ermeni müzakere heyetinin elini güçlendirecek şekilde özür kampanyası başlatmasını anlayamıyorum. Anlatmaya çalışıyorlar ama ben yine de anlayamıyorum. Diyorlar ki insanidir bizim bu özrümüz, empati yapıyoruz, dolayısıyla Ermeninin sempatisini kazanacağız. Böyle bir derdiniz varsa onların mağdur ettiği onlardan yaralı olan, eğer Türk iseniz kendi soydaşlarınızın hiç hissiyatını düşündünüz mü? Onlarla da bir empati yapmayı düşündünüz mü?  Sekiz milyon Azerbaycandaki Azeriler üç milyon bu ülkede seninle komşu olma şansızlığını, bu ülkenin vatandaşı, sahibi olma şansını yakalamış vatandaşının, komşunun sempatisini kazanmayı neden düşünmedin, neden onunla empati yapmadın? Neden benimle empati yapma ihtiyacı hissetmiyorsun? Ben yaralıyım, ben rencide olmuşum, ben mağdur olmuşum. Bu camianın içerisinde Ermeni mezaliminden mağdur olmayan varmı içinizde? Kimimizin amcası, kimimizin babası, esasen ailelerimiz parçalandı o günler, kaç ha kaç dedik o günlere. Kim nereye kaçaçağını da bilmiyordu. Yani biz de onların zulm altında tehcirine uğradık. Osmanlı siz güven altında oradan oraya göçürdü. Hıyanetinizden ihanetinizden dolayı. Emperyalistlere oyuncak oldunuz diye.Peki bizim suçumuz neydi yol üzerinde bulunan köylerimizin,kadınlı,erkekli,çocuklu büyüklü sahanlıklara camilere kuyulara doldurarak yaptınız Ermeniler ve onun yandaşları bir topluma rıza gösteriyorsanız suçuna ortak olursunuz.Akıllı olun!İnsaniyseniz kendi oğluna merhameti olmayan kardeşine,babasına,amcasına milletine merhameti olmayan sevgisi olmayan başkasına ne sevgidir söyler misiniz?Ne sevgisi;sen kendi ülkeni milletini sevemiyorsan onunla sevişemiyorsan Ermeniyle sevişmenin çok özel sebebi olmalı bizim bilemeyeceğimiz çok özel sebepleri olmalı.Çok gizli sebepleri olmalı yoksa açık sebeplerle izah edemezsiniz siz bunu.Ermenistan’ın tamamı üç milyondur sadece Türkiyede var olan ve Ermeni mağduru olan diğer vatandaşlarımızı Türküyle, Kürdüyle, dogulusu ve güneydogulusuyla çık sadece Azeri olan, Ermeni’nin mağduru, Ermeni’nin katliamına uğrayan soykırımına uğrayan sadece ülkende  seninle komşu olan Ermeni’nin nüfusu kadar burada Azeri türkü vardır. Bunlarla empati yapmayı neden düşünmezsiniz? Komşularını, üç milyon bizi ve yetmiş milyon diğer komşularını bu ülkedeki vatandaşlarını özellikle doğu- güneydoğuda ermeni mezalimine muhatap olan, diri diri yakılan vatandaşlarını yaraladılar ermeni sempatisi kazanmak için. Sizi de yaksaydılar o zaman görürdüm yine böyle vicdanlı olur muydunuz? Sözüm ona vicdanlı, insancıl nedense kendi dindaşınıza, soydaşınıza, vatandaşınıza karşı pek göremediğimiz o insani duygularınız.

 

Özür dilermiş! Neyin özrü sen kavga ettiğin herkesle haklıda olsa haksızda olsa özür diliyor musun? Ben tek başıma diyorum bunu kime ne diyorsan; artık bunu iletişim araçlarını kullanarak on bini aşmıştır bu ülkede on bin ermeni onbinde ermeni dölü olmadığını iddia eden yok ki. Muhakkak ki vardır on binde vardır yirmi bin de! Yeni bir şey diyorum ben; ister misiniz üç milyonu dökeyim meydanlara? Tükürük altında boğulursunuz. Biz yaralıyız bizim dedelerimiz - yetmişinci dedemiz değil - birinci dedemiz samanlıklarda camilerde ateş verilerek yakıldı ermeni dostlarınızın eliyle. Bizimle de bir empati yapın ya bu insanlara dokunmaz mı bu? Neyin özrüdür bu? Kime yaranmak istiyorsunuz? Ya zamanlama! Yarım asırlık ömrünüzde şu vicdanınız neden bu müzakere sürecinde Ermeni’nin elini güçlendirme dönemine rast geldi bunu da bana bir izah eder misiniz? Vicdanınız birden bu gün mü kaynadı, insanlığınız bugün mü başladı, tesadüf müdür bu? Elli senedir niye bunu düşünmediniz de bugün müzakere masasında Ermeni’nin elini güçlendirmek için eline bahane veriyorsunuz işte suçlu taraf sizsiniz ki özür diliyorsunuz dedirtiyorsunuz. Tesadüf müdür bu?   Neden ihtiyaç duymazsınız şu anda Bakü’nün banliyorlerinde bir milyonu aşkın Karabağ’dan kaçkın var, sefil hayatı yaşıyor. Kalk da onlarla da bir empati yapmayı düşünseniz, insani vicdani duygularınız varsa madem. Neden hep Ermeniyle empati kurma heveslisisiniz, bu heves neden? Kendi soydaşına, dindaşına, vatandaşına karşı neden bu hissi taşımıyorsun? Devlet beni ilgilendirmez yok işte siyasi! Devletsiz millet olur mu? Gözümüzün önünde Filistin’i görmüyor musunuz, kör müsünüz işte devletsiz olunca öyle oluyor. Ekmeği suyu ilacı bile çok görüyorlar onlara İsrailli dostlarınız. Ve başlarına bomba yağdırıyorlar. Orda insanlığınız neden tutmuyor.

 

 Gazeteci - yazar Ali Bayramoğlu, Prof. Baskın Oran ve Ahmet İnsel ve Cengiz Aktar'ın öncülüğünde başlatılmak istenen Ermenilerden özür diliyorum kampanyası büyük tepki topladı..

 

Peki Ermenilerden neden özür dileniyor? Dr. Cengiz Aktar, "Özür diliyorum.

 

Bu bireysel bir hitap, bireysel bir ifade, bireysel bir duygu. Zaten vatandaşın da eğer bu duyguyu paylaşıyorsa imza atmasını istiyoruz ve böyle bir imkan sunacağız" açıklamasında bulundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ermenilerden özür dileme kampanyasıyla" ilgili olarak "Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok" dedi.  
Başbakan Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşmesinin ardından Swissotel'den ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 Erdoğan"Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok. Yani eğer ortada böyle bir suç varsa suç işleyen özür dileyebilir. Ama ne benim ne ülkemin ne milletimin böyle bir sorunu yok. Dedi.

 

Genelkurmay Başkanlığı, bir grup gazeteci ve aydının 1915 olaylarına ilişkin başlatttığı "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasıyla ilgili olarak, "Kampanyayı doğru bulmuyoruz, Türkiye'ye zarar verir" açıklamasında bulundu.

 

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Ermenilerden özür dileme kampanyası" ile ilgili, "Bizim burada görüşümüz, yapılanları kesinlikle doğru bulmuyoruz. Özür dileme yanlış olduğu kadar zarar verici sonuçlar da doğurabilecek bir davranıştır" dedi.


 Ermenilerden özür kampanyası Türkiye de yaşayan Azerilerin büyük tepkisini çekti.

 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Zeynebiye Caiinde kılınan Cuma namazında sert tepki gösterdi?

 

Türkiyenin Ermenistanla başlattığı müzakere sürecinde ermeninin elini güçlendirecek bu kampanya da neyin nesi?  Diye sordu.

 

Özgündüz: söz konusu kampanyayı düzenleyenlere Filistini hatırlattı

 

Özgündüz songünlerde yaşanan cami yangınlarıyla ilgili  olarakta  peşin hüküm koymak yanlış ama bunun provakasyon olduğunu düşünüyorum , tahmin ediyorum aynı eller Cem evlerine de saldıracak. Milletimizin tayakkuz halinde olmasını diliyorum dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.