Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'den Özürcülere Hatırlatma

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Ermeniler'den özür dileme kampanyası başlatanlara sert tepki göstererek, Azerbaycan'da yaşananları hatırlattı. 

13 Aralık 2008
Özgündüz'den Özürcülere Hatırlatma

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Ermeniler'den özür dileme kampanyası başlatanlara sert tepki göstererek, "Bu ülkede Ermeni zulmünden çekmiş vatandaşının, Azerbaycan'daki 8 milyon Azeri komşunuzun sempatisini kazanmayı neden düşünmedin. Sizi de yaksaydılar o zaman görürdük" dedi.

Halkalı'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Ermeni mezaliminden en çok acıyı çeken yerlerden biri olan Iğdır'da dedelerinden bu mezalimi bire bir dinlediklerini söyledi. Özgündüz, "Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın yarı nüfusu Türk'tü. Erivan'da bir tane Türk kaldı mı? Tehcir ettiler hepsini? Sen Ermeni'ye, 'yağ yakayım' derken benim yaramı tazeliyorsun. Bu ülkede 10 bin Ermeni olmadığını iddia eden yok ki. Yarım asırlık ömrünüzde şu vicdanınız, neden
müzakere sürecinde masada Ermeni'nin elini güçlendirme dönemine rastladı.

Vicdanınız birden bugün mü kaynadı, insanlığınız bugün mü başladı. Tesadüf müdür bu. Suçlu taraf sizsiniz ki özür diliyorsunuz. Sizi de yaksaydılar o zaman görürdük. Aras Nehri'nin ötesindeki 3 milyon Ermeni'nin sempatisini kazanayım diye buradaki milyonlarca komşunla kötü olma, onun yarasını kaşıma derim. Beni diri diri yakanlara özür kampanyası başlatırsan o komşuluk hakkından dolayı yaramı kaşımış olursun. Bunlara dikkat
etmeleri lazım. Kendi oğluna merhameti, kardeşine, babasına, amcasına, milletine sevgisi olmayanın başkasına sevgi veremeyiz. Sen kendi ülkeni, milletini sevemiyorsan, onunla sevişemiyorsan Ermeni ile sevişmenin çok özel sebepleri olmalı. Ermeni ile empati kurmanın hevesi neden'' dedi.

"ERMENİ ZULMÜNDEN DOLAYI AİLELERİMİZ PARÇALANDI"
Müzakere sürecinde birilerinin bu ülkede kalkıp Ermeniler'in elini güçlendirecek şekilde özür kampanyası başlatmasını anlayamadığını belirten Özgündüz, 'Ben yaralıyım, mağdur olmuşum. Ermeni mezaliminden mağdur olmayan var mı? Ailelerimiz parçalandı. Ermeniler'in zulmü altında biz de tehcire uğradık. 'İnsanidir, empati yapıyoruz dolayısıyla Ermeni'nin sempatisini kazanacağız' diyorlar.

Öneriniz varsa onların mağdur ettiği onlardan yaralı olan, eğer Türk'seniz kendi soydaşlarınızın hissiyatını, onlarla da bir empati yapmayı hiç düşündünüz mü? Azerbaycan'daki 8 milyon Azeri komşunun, 3 milyon bu ülkenin vatandaşı olma şansını yakalamış vatandaşının sempatisini kazanmayı neden düşünmedin. Osmanlı, Ermenileri emperyalistlere oyuncak olduğu için göç ettirdi. Peki bizim suçumuz neydi. Ermeniler, yol üzerinde köylerimizi, kadınlı, erkekli, çocuklu, büyüklü herkesi samanlıklar, kuyular, camilere koyarak yaktı'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, bugün cami yakanların yarın da cemevi yakararak milleti birbirine düşürme çabasına girebileceğini, bu nedenle de provokasyon endişesi taşıdığını belirtti.

İHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.