Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı

Caferi Âlimler Birliği (CABİR) ve Cem Vakfı tarafından düzenlenen İslam tarihinin en önemli günlerinden biri olan Gadir-i Hum Bayramı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. 

23 Haziran 2024
Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, İstanbul Eski Milletvekili Ali Özgündüz, CEM Vakfı Genel Merkezi Yenibosna Cemevi Dedesi Ertan Akgün, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Hassan Dideban, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, ATADER Başkanı Rüstem Atam, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Sunuculuğunu Muhammet Çaça’nın yaptığı program, Bedir’den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii İmamı Ahmet Alçiçek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Başkanı Ali Salmanlı’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. Salmanlı konuşmasında; “Bizler bugün burada alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin tebliğine uymak ve bu kutlu günü tebrik etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. İmam Ali’nin (a.s) velayeti Allah’ın kalesidir. Gadir-i Hum demek Allah’ın tenzili, peygamberimizin tebliği ve bütün inanların o kutlu tebliğe ulaşması demektir. Bu hakikati itiraf edip, ruhunu bu berrak suda yıkayan herkes azametli İslam’ın dergahına adımını atmıştır. ” dedi.

CEM Vakfı Genel Merkezi Yenibosna Cemevi Dedesi Ertan Akgün, “Sözlerime başlamadan önce Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzetin Doğan ve Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek’in özel selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Bugün burada velayet bayramını Ehl-i Beyt dostlarıyla bir arada kutlamaktayız. Bayramımız kutlu olsun. Bizler Ehl-i Beyt’i hiçbir zaman bırakmadık. Yüce Allah zalimin karşısında İmam Hüseyin gibi duruş ve onurumuzla mücadele etmeyi bizlere nasip eylesin.” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, “Peygamber efendimiz diyor ki, “Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır. Ben bir Sünni kardeşiniz olarak bunu yürekten kabul ediyor ve buna yürekten inanıyorum. Fakat İslam ümmeti olarak birlik ve beraberliğimizin zirvede olması gerekiyorken ne yazık ki, Gazze'de ki enkazlar arasında insanlık ağlıyor. Müslümanlar olarak bu kanı durdurmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var diye düşünüyorum.” dedi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Gadir-i Hum olayını yüz onun üzerinde sahabe nakletmiş ve birçok Ehl-i Sünnet kaynağında da mütevatir hadisler mevcuttur. Türkiye’deki Sünni kardeşlerim Ehl-i Beyt’e canı gönülden bağlıdır. Bu ülkede Resulullah’tan sonra en çok İmam Ali’nin (a.s) hanedanı sevilmektedir.

Filistin’de bir soykırım yaşanmaktadır. İmam Ali’nin (a.s) yolundan gidenler Yemen’de, Lübnan’da ve İstanbul’da olduğu gibi bu davanın uğrunda canlarını ortaya koymuştur ve koymaya da devam etmektedir. İmam Ali (a.s) Siyonistlere dünyayı dar etmişti. Bugün de Ali taraftarları Siyonistlere dünyayı dar etmektedir.

Siyonistler Sünnilere saldırmaktadır ama Filistin’de canını feda etmeye razı olan ve imdatlarına koşan yine İmam Ali (a.s) dostlarıdır. İslam ümmetinin derdi sadece Şia’nın derdi olmamalıdır. Bütün ümmet olarak mazlum Filistin halkının imdadına yetişmeliyiz.

Ama her zaman olduğu gibi Şia’nın Haydar-ı Kerrar gayreti durmuyor, Müslüman kardeşleri öldürülürken yatağında rahat uyuyamıyor. Yüzleri her zaman ak olsun. Müslümanlara sahip çıkan dün Kosova’da, Bosna Hersek’te oldukları gibi yine İmam Ali (a.s) dostlarıdır.  Allah diğer Müslümanlara da gayret ve himmet versin.” dedi.

Ayrıca programda Zakir Muharrem Kurnaz ve Mehmet Ardıç deyiş ve methiyeleriyle, Ehl-i Beyt Meddahı Mesut Gufrani okuduğu methiyelerle alanda coşku dolu anlar yaşattı. Program kutsal topraklara yapılan çekiliş töreniyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.