Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Ehl-i Beyt İmamlarının sekizincisi, Horasan Şahı Hz. İmam Rıza (a.s) ve O’nun kız kardeşi Hz. Masume’nin (s.a) kutlu veladetleri, Başakşehir İmam Rıza Camii’nde kutlandı. 

20 Mayıs 2024
Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Veladet programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı İbrahim Güneş, Ayetullah Seyyid Seccat Huseyni, CABİR alimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından gelen Ehl-i Beyt âşıkları akın etti.


Muhammet Çaça’nın sunduğu program Dr. Muhammedov’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İmam Rıza Camii Âlimi İbrahim Şeren’in konuşmasıyla başladı.


Program, Türkiye Caferileri Lideri Selahatin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz, İmam Rıza (a.s) ve Hz. Masume’nin (s.a) faziletlerine değindiği konuşmasında, “Bizler Resul-i Ekrem’e, Ehl-i Beyt’ine ve O’nun getirdiği Kur’an-ı Kerim’e karşı acaba mümince davranabildik mi? Kendimizi bu konuda yeniden gözden geçirmeliyiz. Yüce Allah Al-i Aba için referans olmuştur. Bizler peygamberimizin Risâlet ücretine karşılık bize emanet olarak bıraktıklarına karşı ne yazık ki ümmet olarak sahip çıkamadık. Eğer Ümmet-i Muhammed günümüzde bu hale düştüyse işte bunun en büyük nedeni bu yaptıklarımız yüzündendir. Çünkü bizler yüce Allah’ın referans olduklarına muhalefet ettik.


Bizler Al-i Aba’nın beşini de dünyadan küskün gönderdik. Bugün Şah-ı Horasan İmam Rıza’nın (a.s) veladet günüdür. Bizler onlardan razıyız, mutluyuz ve onur duymaktayız. Acaba onlar bizden razı mı? Onur duymaları için imanımız kâmil olmalıdır. Bizlerin de kâmil iman sahibi olmamız için aklımızın da halis olması gerekmektedir. Aklımızı diğer dış etkenlerden kurtarmadıkça halis mümin olamayacağız.” dedi.


CAFERİDER Başkanı Hasan Babur konuşmasında, “Dünyanın farklı noktalarında neler olduğunu ve yaşandığını basından öğrenmekteyiz. Bu mektebin daha doğru yaşaması için özellikle Ehl-i Beyt yolunun takipçilerini çok ağır bedeller ödemektedir. Bizler kendimizi komşuluğumuzla, yaşamımızla, duruşumuzla ve nefsimizle cihat ederek cephelerde şehit düşenlerden daha ileriye taşıyabiliriz.” dedi.


Programda İmam Rıza Camii çocuk korosu da seslendirdiği ezgileriyle coşku dolu anlar yaşattı.

Program konuşmaların ardından anma programı pasta kesimi ve verilen ihsan yemeği ile son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.