Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s), İmam Zeynel Abidin (a.s) ve Kerbela'nın Alemdarı Hz. Abbas'ın (a.s mübarek veladetlerinin yıldönümü, Güneşli İmam Zeynel Abidin Camii’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

18 Şubat 2024
İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, CABİR Alimleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Anma Programı Ali Ekber Aras’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Caferi Alimler Birliği Başkanı (CABİR) ve Zeynel Abidin Camii Alimi Ali Salmanlı’nın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Anma programı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz konuşmasında, “Bugün peygamberimizin şad olduğu gündür. Gönlümüz Resulullah'ın gönlüyle endekslidir. O’nunla beraber güler, onunla ağlarız. Bizler Müslümanlığı ve müminliği böyle yorumlamaktayız.

İmam Zeynel Abidin (a.s) bütün ömrünü ağlayarak geçirmiştir. O ağlamanın içerisi münacat ile doluydu. O münacatta bizlere yol göstermiştir. İmam Zeynel Abidin (a.s) Allah’ı nasıl tanıyacağımızı ve hitap edeceğimizi öğretmiştir. Cevşen-i Kebir duası da onun öğretilerinden birisidir. İmam Zeynel Abidin (a.s) bütün ömrünü her sene öğrenci toplayarak ve onları eğiterek geçirmiştir. Böylece her bayramda elli yüz öğrenci İmam Zeynel Abidin’nin öğretileriyle yetiştirilirdi. Çünkü o mektebin yetiştirdikleri herkese umudu verirdi.” dedi.

Anma programı, İmam Zeynel Abidin (a.s) Camii Çocuk Korosu, Hasan Yıldız’ın okuduğu şiirler, methiyeler ve Ayetullah Seyyid Seccat Huseyni’nin okuduğu duanın ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.