Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kerbela'nın mesajını günümüze taşımış, hüzünler anası Hz. Zeyneb’in (s.a) doğum günü münasebetiyle Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii’nde düzenlenen kutlama törenine katıldı. 

19 Kasım 2023
Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Veladet programına, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Program, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii Âlimi Ş. Ahmet Alçiçek ve Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii Gençlik Başkanı Cem Tek bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz sözlerine, “Hz. Zeyneb’in (s.a) veladetini anmak üzere buraya iştirak eden siz değerli Ehl-i Beyt âşıklarına tebriklerimi sunuyorum. İmam Mehdi’nin (a.f) ve sizlerin gözü aydın olsun. Allah cümlenizi buradan onlara layık ödüllerle ayrılmayı nasip eylesin.” diyerek başladı.

“Hz. Zeyneb (s.a) Hz. Hüseyin’in (a.s) kanıyla kurutulmak istenen İslam çınarını diriltilmiştir. Eğer O olmasaydı, Hz. Hüseyin’in (a.s) kanı heder olacaktı. Hz. Zeyneb (s.a) hakikaten eşsiz birisidir. Hz. Zeyneb (s.a) Yezid’i sarayında mağlup edip, Yezid’in sarayını Hüseyniye’ye çevirmiştir. Hz. Ali’nin (a.s) otuz bini aşkın yiğidiyle, Zülfikar’ıyla fethedemediği Şam’ı Hz. Zeyneb (s.a) kolu bağlı seksene yakın kadın ve çocukla fethetmiştir. Hz. Zeyneb (s.a) namüsait şartlara rağmen Şam’a gidene kadar konuşmalarıyla ümmeti ayağa kaldırmıştır.

Kerbela’da Hz. Zeyneb’in (s.a) görevi o olaya tanıklık ve şahitlik etmekti. Hz. Zeyneb (s.a) bizim değil sadece, gelmiş geçmiş bütün kadınların yüzünü ak etmiştir. Hz. Zeyneb (s.a) bizlere zalim karşısında en mükemmel duruş örneğini sunmuştur. Canlar sana feda olsun Ya Zeyneb!”

Toplumsal meselelere de değinen Özgündüz, 45 senelik birlikteliğimizde ben hep bir bela olduğunda göğsümü gererek en önde gittim. Sizleri olabildiğince belalardan uzak tuttum. Ama zelil yaşamanıza da izin vermedim. Bu yüzden alnım ak başım diktir. Bu ülkede sizden daha saygın bir toplum mu var? Ömrümü birlik ve dirliğinizi adadım. Eğer bir olursanız belalar sizden uzak kaçacaktır. Bir olduğunuz sürece arkanız yere gelmeyecektir. Bunun garantisini Allah-u Teala veriyor. Ama tefrikaya düşerseniz sonunda da sizleri bekleyen bir zillet vardır. 

Bu milletin havsalasını sınamaya kalkışmayın. Yoksa sizler bir yeşil yaprağa mı satıldınız? Türk milletini birbirine kırdırarak neleri hesaplıyorsunuz? Aklınızı başınıza devşirin. Bu benim sizlere vasiyetim olsun, radikalizme gelmeyin. Çünkü terörizmle arasında bir milim var. Önce radikalize sonra da terörize edilirsiniz. Ehl-i Beyt’in yolundan çıkmayın. Onlardan öne geçmeyin şayet geçseniz helak olursunuz. Ali Şia’sı sen Hz. Ali’ye (a.s) din mi öğreteceksiniz?” dedi. 

Veladet programı pasta kesimi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Ayrıca programda Ehl-i Beyt Meddahlarından Ali Tuncay ve Ali Salmanlı okuduğu methiyelerle, Taner Karabulut şiirleriyle ve Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii çocuk korosu da Hz. Zeyneb (sa) için hazırlamış oldukları çalışmalarıyla programda coşku dolu anlar yaşattılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.