Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, Cem TV Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!” paneli, 28 Temmuz Cuma günü Aşura gününün akşamı binlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla başladı. 

29 Temmuz 2023
Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

“O hazırlanırken sancak Hz. Zeyneb’in (s.a) ellerindeydi.”

Yazar/Senarist Ahmet Turgut panelde yaptığı konuşmasında, “Hz. Zeynel Abidin (a.s), Hz. Zeyneb’in (s.a) rabbine sunduğu kurban sırasında tir tir titremekteydi. O sırada Hz. Zeynel Abidin (a.s) kendi içinde başka bir âlem yaşamaktaydı. Cenab-ı Hak, Hz. Zeynel Abidin’i (a.s) ileri zamanlara saklıyor ve hazırlıyordu. O hazırlanırken sancak Hz. Zeyneb’in (s.a) ellerindeydi. Seyyide Hz. Zeyneb (s.a) hakkı göremeyenlere işaret edecek ve onları doğru yola sokmak için uğraşacaktı.” dedi.

İstanbul’dan bütün dünyaya “Lebbeyk Ya Hüseyin” sesini duyuruyoruz.”

Ayrıca panelde CAFERİDER Başkanı Hasan Babur da kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Babur konuşmasında, “On gündür çok yoğun bir program yapmaktayız. Yoğun katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Resmi kayıtlara göre programımıza otuz bini aşkın Ehl-i Beyt dostu katılım yapmıştır. Allah sizlerden razı olsun. Dünyada örnek teşkil edecek bir program yapıyoruz, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul’dan bütün dünyaya “Lebbeyk Ya Hüseyin” sesini duyuruyoruz.” dedi.

“Ehl-i Beyt’i, hak olanı tanıtmak için yaptıklarımız hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır.”

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında, “Her şeyi dünya için gören gözler ahireti ve kendini unutur. Ehl-i Beyt’i, hak olanı tanıtmak için yaptıklarımız hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır. Gün gelecek Hz. Ali (a.s) veya onun ashabı bize yüz çevirecek ve güzel bir tebessüm ile “Hoş geldiniz dostlarım.” diyecektir. Bir düşünün böyle bir sohbete dâhil olmayı, bu söz için bin defa can vermeye değer. Hz. Hüseyin’in (a.s) dostları işte bunun bilincindeydiler ve Hz. Hüseyin’in (a.s) dizinin dibinde şehit oldular. Ehl-i Beyt için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın ve susamış bir insanın suya ulaşmaya çalışması gibi uğraşın.” dedi.

Konuşmaların ardından panelde Ehl-i Beyt dostları, Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu. 

Panel, Cem TV ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.