Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz; “İran’da Yaşanan Olaylardan Mutlu Değiliz”

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’ndeki Cuma hutbesinde İran’da yaşanan olaylarla ilişkin açıklamalarda bulundu. 

24 Eylul 2022
Özgündüz; “İran’da Yaşanan Olaylardan Mutlu Değiliz”

Özgündüz yaptığı açıklamada; “İran’da gerçekleşen bu olaylardan dolayı hiç kimse mutlu değildir. Biz de bu yaşanılanlardan ötürü mutlu değiliz. Mahsa Emini’ye de Allah rahmet etsin. O’nun adıyla fitne amaçlı değil de, bir yanlışın düzeltilmesini sağlamak amacıyla protesto yapanlardan da Allah razı olsun.

Unutmayalım ki, geçtiğimiz yıllarda Amerika’da ortalık karışmıştı. Ama bunu sorgulayan hiç olmadı. Hiç kimse çıkıpta ‘Amerika çöküyor’ demedi. İran’daki protestolarda ‘molla rejimi çöküyor’ diyerek İran’ı sorgulamak bence haksızca bir davranıştır. Batıda da binlerce araç yakılıyor, ortalık karışıyor ama ne hikmetse hiç rejimler sorgulanmıyor. 

Biz yanlışların arkasında değiliz ve hiçbirini desteklemiyoruz. Keşke bu olayın ardından ilk yapılan şey Peygamberimizin de yaptığı gibi, karşı tarafa kan bedeli ve temsilci göndererek anlaşmaya çalışmak olsaydı. Bence yapmaları gereken şey bu olmalıydı.

Ayrıca kimse de bunu İslam’a fatura etmesin. Sizin İslam’la derdiniz nedir? Bunu bilin ki yanlışlar muhakkak ki, İslam’ın teyit etmediği şeylerdir. Münferit hatalar Peygamberimiz döneminde de yapılmıştır ama Peygamberlik müessesi hücuma uğramamıştır. Bununla beraber Peygamberimiz o yanlışı telafi etmiştir.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.