Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ZHGM Bağış Gecesi

Geçtiğimiz aylarda Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi (ZHGM)’nde meydana gelen yangın nedeniyle merkez kullanılamaz hale gelmiş ve ZHGM yönetimi yeni yeri için çalışmalara başlamıştı. Yapılan projede çalışmaların sona gelmesiyle ZHGM bir bağış gecesi düzenledi. 

09 Aralık 2021
ZHGM Bağış Gecesi

8 Aralık Çarşamba günü düzenlenen bağış gecesine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Seyyid Seccat Karakuş, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, İFA Spor Kulübü Başkanı Aydın Aydeniz, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  Bölge camilerimizden katılan gençlik komitelerinin üyeleri ve Zeynebiyeliler katıldı. 

Sunuculuğunu Cem Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam'ın yaptığı bağış gecesi Ehl-i Beyt Meddahı Halil Çelik’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ZHGM tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisiyle bağış gecesi devam etti.

Sinevizyon gösterilerinin ardından, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu (ZHGM) Başkanı İrfan Tuncay hoş geldiniz konuşması yaptı. Tuncay ZHGM’nin yapmış olduğu faaliyetlerin anlatımının ardından konuşmasında; “Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizin de bildiği üzere yaklaşık 2 ay önce çıkan yangında bir kısım toplumsal faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin kurslar gördüğü ZHGM çıkan yangın sonucu maalesef kullanılamaz bir hale geldi. Hepiniz takdir edersiniz ki ZHGM bünyesinde yapılan birçok etkinlik ve projenin gerçekleştirebilmesi için bir mekâna ihtiyacımız var. Gençler olarak toplumuzun hizmetinde olduğumuzu ve sizlerin de desteklerine ihtiyacımızın olduğunu belirtmek isteriz. dedi.” 

Tuncay’ın ardından Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde yapımı planlanan ZHGM’nin yeni ofisinin tanıtımı gerçekleşti. 

Tanıtımın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bir konuşma yaptı. Özgündüz konuşmasında; “ Bizler Kendimize daha azı layık gördüğümüzde Allah bu size layık değil daha iyisi size yakışır dercesine bizi zorla kabuğumuzu kırıp bir adım ileriye gitmeye sevk etmektedir. Allah sizleri çadıra layık görmüyor, sizi daha güzel yere layık görüyor. Eski Zeynebiye’den öldürseniz oradan çıkmazdık. Orada ayrı bir gönül bağımız vardı. Eğer Orası yanmasaydı kendinizi oraya daha uzun yıllar oraya kendinizi mecbur hissedecektiniz. Allah’da sizin daha ileriye gitmenizi istedi. Çok şükür ki mimarlarımız ve mühendislerimiz çok güzel projeler sunmakta bizlerde gençlerimize destek vereceğiz ve gençlerimiz daha güzel yerde faaliyetlerini sürdürecekler. Allah gençlerimize daha güzel başarılar versin.” dedi.

Özgündüz’ün konuşmasının ardından bağış kısmına geçildi.

Bağış gecesinin son kısmında teşekkür ve temennilere geçildi. CAFERİDER Başkanı Hasan Babur yaptığı temenni konuşmasında; “Bir şeyi ifade etmek istiyorum. Zeynebiye’nin geçmiş yılları geldi hatırıma. Zeynebiye’de bir zamanlar toprak sahalarda voleybol oynanıyordu. O zaman ne yazık ki hiç kimsenin maddi imkânı yoktu. Ve o yokluk içerisinden bugün Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük inanç ve kültür merkezi olan Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’ni inşa etmekteyiz. Bu çok önemli bir şeydir. Ve ben başta değerli Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e, çalışma arkadaşlarına ve Zeynebiye’nin güzide kurumlarının başkanlarına sizin huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. İnsan yetiştirmemiz için geleceğin büyüklerine bugünün gençleri diyoruz. Bunlara uygun bir zemin hazırlamamız gerekmektedir. Ve sizlerde bugün bunu gerçekleştiriyorsunuz. ZHGM’ye başarılar diliyorum. Allah inşallah muvaffak eylesin.”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.