Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Peygamber Efendimizi vefatı, İmam Hasan ve İmam Rıza’nın şehadetlerinin yıl dönümü nedeniyle İmam Rıza Camii’nde Eza Meclisi gerçekleşti. 

03 Ekim 2021
İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

3 Ekim Pazar günü İmam Rıza Camii’nde gerçekleşen Eza Meclisine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Sunuculuğunu İmam Rıza Camii gençlerinden Erbay Aydeniz yaptığı Eza Meclisi Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Eza Meclisinde konuşan İmam Rıza Camii İmamı İbrahim Şeren; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’in vefatı, İmam Hasan (a.s) ve İmam Rıza (a.s)’nın şehadetleri dolayısıyla başta İmam Mehdi (a.f)'ye, müçtehidlerimize, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e, âlimlerimize ve tüm Ehl-i Beyt dostlarına tesliyet arz ediyorum. Bu matem meclisimize uzaktan ve yakından teşrifleriniz Resul-i Ekrem’in kalbini razı etmiştir. Allah ezadarlığınızı kabul etsin.” dedi.

Şeren’in ardından Eza Meclisinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Kıymetli protokol ve değerli Ehl-i Beyt âşıkları, Allah eza meclisinizi İmam Mehdi (af)’nin meclisine ortak etsin. Allah-u Teâla eza meclisinizi Resulullah ve hanedanın nezdinde makbul kılsın inşallah. 

Biz imamlarımızın arasına fark koymayız. Nübüvvet ve Risalet noktasında Allah ve Resulleri arasında da fark koymayız. On iki İmamımızın da On ikisi de masumdur. Hz. Muhammed (s.a.a) bizlere onlara uymamızı emretmiştir. Sevgi meselesinde de hepsini, Hz. Muhammed (s.a.a)’en sonra yaratılmışların içerisinden her şeyden çok severiz. Hz. Muhammed (s.a.a)’en sonra imamlardan daha çok kimseyi sevip saymayız. Bizim için kimsenin sözü onlardan daha bağlayıcı olmaz.

İmamlarımızla onu ayırmaya kalkışmak büyük gaflet, hata ve hıyanet olur.  Hz. Muhammed (s.a.a)’e kim ne kadar sadık ise, Allah nezdinde o kadar azizdir. Ona gönülden bağlı olanları Allah, âlemin en hayırlısı ve üstünü olarak tanıtıyor.
Siz kimsiniz ki, Hz. Muhammed (s.a.a)’i sıradanlaştırmak istiyorsunuz? Senin Kur’an-ı Kerim’i yorumlamaya hakkın var ama o Kur’an-ı Kerim’i getiren Hz. Muhammed (s.a.a)’in yok mu yani? 

Peygamber düşmanlarını ve yüzbinlerce uyduruk hadisleri, bu ümmete rol model olarak sunuyorlar. Birileri de sahih demeden bütün hadisleri toptan reddediyor. Birinci halife döneminde Yüz elli yılı aşkın Peygamberimizin  hadisleri yasak edilmiştir. Ama Ehl-i Beyt birbirinden teslim alarak devam ettirmiştir.” dedi.

CABİR âlimlerinden Ş. Turgut Beyhan’ın okuduğu mersiye ve sinezenleriyle eza meclisi son buldu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.