Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hacı Şahin’den Özgündüz'e Ziyaret

Azerbaycan'ın önde gelen din adamlarından Hacı Şahin HESENLİ, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ’ü makamında ziyaret etti. 

16 Temmuz 2021
Hacı Şahin’den Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye Derneği Başkanı Ali ŞAHİNTEKİN ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Hacı Şahin HESENLİ, ziyaretine Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nin inşaatıyla başladı.

ZCKM’nin güncel durumu ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Hacı Şahin HESENLİ, dış cephesi neredeyse biten inşaatın bir an önce tamamlanarak ibadete açılmasını temenni ettiğini söyledi.

ZCKM ziyaretinin ardından heyet, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Zehra Ana Yönetim Kurulu Başkanı Meftune ATAM ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyete, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Ziyaretine Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi (ZHGM) devam eden heyet, ZHGM Başkanı İrfan Tuncay tarafından ZHGM bünyesinde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Daha sonra heyet, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ ile bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette ÖZGÜNDÜZ, Hacı Şahin HESENLİ’nin şahsında Azerbaycan devleti ve halkının Karabağ Zaferi’ni tebrik ederken, Hesenli’nin faaliyetlerini ve çalışmalarını yakından ve takdirle karşıladığını ve bu zaferde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

HESENLİ’de Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ’ün de Türkiye’de yapmış olduğu çalışmaların Azerbaycan halkı tarafından takip edildiğini ve büyük bir moral kaynağı olduğunu vurgulayarak teşekkürlerini iletti.

Gerçekleşen görüşmede Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Seyyid Seccad KARAKUŞ, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Hasan BABUR ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehed TALAN hazır bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.