Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CÂBİR'den ÖZGÜNDÜZ'e Bayram Ziyareti

Caferi Alimler Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye Caferileri lideri Hüccet-ul İslam velmuslimiyn Sayın Selahattin Özgündüz'e bayram ziyaretinde bulundu. 

19 Mayıs 2021
CÂBİR'den ÖZGÜNDÜZ'e Bayram Ziyareti

17 günlük Covid-19 kısıtlamalarının sona ermesi sonrası, Caferi Alimler Birliği yönetim kurulu 18 Mayıs Salı günü Türkiye Caferileri lideri Hüccet-ul İslam velmuslimiyn Sayın Selahattin Özgündüz'ü makamında ziyaret ederek mübarek Ramazan / Fıtır bayramını tebrik etti.
Ziyarette CABİR Başkanı Seyid Seccad Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Şeren, Hüseyin Çaça, Şirali Bayat, Ehet Talan ve Ali Koç hazır bulundular.
 
CABİR Başkanı Seyid Seccad Karakuş Özgündüz'ün bayramını tebrik ederek değerli liderimiz başta olmak üzere tüm ülemamıza, halkımıza, ülkemize ve İslam alemine sağlık ve Sihhat diledi.
Görüşmede Özgündüz mübarek Ramazan Bayramını mütekabilen  tebrik ederek CABİR yönetim kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Özgündüz sözlerine; gerçek bayramın Peygamberimizin (s.a.a), zuhurunu vaad ettiği Hz. İmam Muhammed Mehdi’nin (a.c.f) mübarek ve mukaddes zuhuruyla gerçekleşmesi temennisinde bulunduktan sonra şöyle devam; azizlerim! Sırat-ı mustakimden hiç ayrılmayın, sırat-ı mustakim meveddet'i Ehl-i Beyt (a.s) ile beraberdir bu ikisini bir diğerinden ayıramazsın ve ayrı da olmaz zaten. Sırat-ı mustakim yani sırat-ı Muhammed Mustafa, yani sırat-ı Ali Mürteza (a.s), sırat-ı Fatıma-tuz Zehra (s.a) ve sırat-ı Hasaneyin'dir. 
Netice itibariyle sırat-ı mustakim sırat-ı Mehdi'yi müntezerdir. 
 
Özgündüz sözlerinin devamında şöyle dedi; Bizim selahiyetimiz taklit mercilerimize saygı duymakla birlikte değerli müctehitlerimize uyum sağlamaktadır. 
Özgündüz sözlerinin sonunda milli birlik ve beraberlik konusuna değinerek şöyle dedi; Vatanımıza ve Milli beraberliğimize sahip çıkmalıyız, yani ne vatanımızdan ve nede milli değerlerimizden taviz vereriz ve nede vaz geçeriz. Bizim böyle düşünmemiz mektebimizin gereği ve Hz. İmam Ali'nin (a.s) Nehcül Belaga kitabında buyruğudur.
 
İşleriniz Lillah (Allah rızası) olduktan sonra hiç bir şeyden korkunuz olmasın.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.