Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Ali Asgar Günü

Dünya Ali Asgar Platformu Türkiye Temsilcisi Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Iğdır'da Dünya Ali Asgar Günü etkinliği düzenlendi. 

28 Eylul 2017
Iğdır'da Ali Asgar Günü

 
Muharrem ayının ilk cuma günü tüm dünyada eş zamanlı olarak Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen 6 aylık yavrusu Hz. Ali Asgar'ı anma etkinlikleri düzenleniyor. Iğdır'daki etkinliğe ev sahipliğini Zehra Ana Iğdır Temsilciliği yaptı.
 
 
Iğdır Belediye Meydanı'nda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Program, istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Ehlibeyt Alimi Ali Rıza Bozan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
 
Zehra Ana Derneği Iğdır Temsilcisi Rugayye Yılmaz açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yılmaz, Kerbela'nın 6 aylık büyük şehidi Hz. Ali Asgar'ın şahadeti dolayısı ile Hz. Rubab'a başsağlığı vermek üzere toplandıklarını söyledi. Yılmaz, “Dileğimiz odur ki Rabbimiz bugün bizleri yalnız bırakmayarak bu meydanda toplanan Hüseyin'in 6 aylık büyük şehidi Hz. Ali Asgar'ın meclisini dolduran, Rubab'ın derdiyle hemdert olan tüm Ehlibeyt dostlarının eze darlığını kabul etsin. Allah bizi bu meclisten eli boş çevirmesin. Babel Hevaiç Hz. Ali Asgar eli ile hacetlerimizi versin” dedi.
 
  
Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneğinin destek verdiği programda, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Behlül Salmanlı ise, dünyanın yaklaşık 40 ülkesinde ve 3 bin 800 noktasında Ali Asgar Günü'nün anılmakta olduğuna dikkat çekerek, programı tertipleyen Zehra Ana Derneğine teşekkür etti. Salmanlı, “Gerçekten Zehra ana adını taşımış olduğu Zehra anamıza layık bir şekilde kurulduğu günden bugüne kadar birçok güzelliklere ve birçok başarılara değerli alimlerimizin destekleri ile imza atmışlardır. Onlardan birisi de şu anda bulunduğumuz toplantıdır. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Iğdır ehlibeyt alimleri olaraktan bizler de destek verdik ve her zaman için güzel işlerin yanında olacağımızı da buradan açıklamak istiyorum” dedi.
 
 
İran'dan gelen Ehlibeyt Meddah'ı Emir Hüseyin, okuduğı mersiyye ve sinezenlerle halkı göz yaşlarına boğdu. 
 
Program emektar alim Veli Beder'in okuduğu ahd duası ile sona erdi. 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.