Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Ammar Hekim Yeni Bir Parti Kurdu

Irak Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el-Hekim yayınladı yazılı bir açıklamayla, başında olduğu Yüksek İslami Konseyi?ni (parti) bırakıp, Ulusal Hikmet Akımı?nı kurduğunu ilan etti. 

25 Temmuz 2017
Irak'ta Ammar Hekim Yeni Bir Parti Kurdu

İRİB haber Ajansının Bağdat’tan bildirdiğine göre Ammar Hekim, dün akşam saatlerinde Bağdat’ta yaptığı açıklamada, “Irak, yeni bir siyasi akımın doğmasını bekliyor ve çetrefilli sorunları çözen, olumsuzlukları gideren ve geleceğe bakabilen, dinamik, yeni siyasi akıma ihtiyaç duyuyor.” dedi.
 
“Irak ve halkı adına Ulusal Hikmet Akımı’nı ilan ediyoruz.” diyen Hekim, yeni siyasi partisinin itidal ve ekonomik kalkınmayı benimseyeceğini söyledi.
 
“Şerefli ve hür Iraklılarla birlikte olacak ve Irak’ı korumaya çalışacağız.” ifadelerini kullanan Hekim, “Gerçek vatandaşlığa inanç olunca çözülmeyen sorun kalmaz. Ulusal Hikmet Akımı seçimlere katılacak ve tüm renkleri içine alacak. Mezhepçilikten uzak yeni Irak için birlikte olacağız.” diye konuştu.
 
İran İslam cumhuriyeti, İslam İnkılabı rehberi ve İran halkına, Irak’a verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini bildiren Ammar Hekim, bu yardımları asla unutmayacaklarını bildirdi.
 
Hekim, yeni partisinin Irak’ın kalkınması için serbest piyasa ekonomisi ve ülke servetinin eşit dağılımına önem vereceğini kaydederek, dış yatırım politikası da benimseyeceklerini kaydetti.
 
Eski partisi Yüksek İslami Konseyi mensuplarına da seslenen Hekim, “Büyük evimizde hep birlikte çalışacağız.” dedi.
 
Hekim’in Bağdat’taki kendi ofisinde bu mesajı okurken yandaşlarından yüzlercesi ofisini önünde destek gösterilerinde bulunuyorlardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.