Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii'ne akın eden Ehlibeyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünürek geceyi ihya ettiler. 

15 Haziran 2017
Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

13 Haziran Salı günü 1. Muhtemel Kadir Gecesi’nde Zeynebiye Cami Ehlibeyt  Aşıkları’nın yoğun katılımı nedeniyle Zeynebiye Cami doldu taştı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetleriyle başlayan İhya Gecesi Programda Ehlibeyt Dostları 2 rekatlık ihya gecesi namazını eda ettiler. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler.
 
Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bir konuşma yaptı. Özgündüz, Hz. Peygamber’in: ‘Ben ilmin şehri Ali bu şehrin kapısıdır’ sözünün devamında ‘ İlim ve hikmet isteyen bu kapıya gelsin’ buyurmuştur. Orijinal İslamı öğrenmek isteyenlere adresin Ali olduğunu göstermiş, yoruma gerek bırakmamıştır. imam Ali (a.s) hicretin 40. yılı ramazan ayının 19. günü İbni Mülcem lanetisi tarafından zehirli kılıçla darbe almıştı ve ramazanın 21. günü şehadete erdiğini, İmam Ali (as)'ın İslam tarihinin en kritik dönemlerinde göstermiş olduğu yiğitliği ve fedakarlığı anlattı. 
Özgündüz'ün konuşması sırasında camiye sığmayan cemaatin sokaklara taştığı görüldü.
 
Özgündüz'ün konuşmasının sonunda verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi.
 
Sahur yemeğini Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde  yiyen katılımcılar, yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.