Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iğdır'da Hz. Mehdi'nin (a.f.) Doğum Günü Kutlandı (FOTO)

Hz. Mehdi'nin (a.F) 1183. doğum günü münasebetiyle, Alyans Düğün Salonunda bir kutlama programı düzenlendi.  

16 Mayıs 2017
Iğdır'da Hz. Mehdi'nin (a.f.) Doğum Günü Kutlandı (FOTO)

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen programa Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Merağe şehri temsilcisi Ayetullah Muhammet Tagı Pur Muhammedi, birçok Ehlibeyt alimi, siyasi parti il başkanları ve Iğdır lı Ehlibeyt dostları katıldı.
 
Kutlama Programı İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından açılış ve selamlama konuşmasını yapan Iğdır Ehlibeyt Alimleri 
 
Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, “Hristiyanlar, Yahudiler ve hatta Müslümanların tümü bir bekleyiş içerisindedir. Bir kurtuluş aramaktadır” dedi. Behlül Salmanlı sözlerine şöyle devam etti: “Günümüz dünyasında zulümden, işkenceden, fitne ve fesattan dolayı Hz. Zeyneb'in etrafında bir çatışma var. Suriye'ye uzanan fitne elleri var. Temennimiz 
 
İslam aleminin birlik ve beraberlik içersinde olmasıdır. Şii, Sünni, Caferi deyip ayrım yapmayalım. Oyunlara gelmeyelim. Müslümanlar gerçek Müslümanlığı yaşasa mezhebi bir kenara bıraksa birinci öncelik İslam Kuranı Kerim olsa bugünkü ayrılıklar savaşlar olmazdı" dedi.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de,  “Her mümin, İmam Mehdi'nin (a.f) zuhurunu arzu eder. Zuhurla birlikte yeryüzünde ezen ezilen olmayacak, zalim mazlum olmayacak her yerde adalet olacak” dedi.
 
İslam kaynaklarında Mehdilik inancının ortak bir değer olduğunu belirten Özgündüz, “Kur'an ve sahih hadis ışığında doğruların arayışı içinde olmalıyız” ifadesini kullandı.
 
İmam Mehdi'nin (a.f) zuhur edeceğine ilişkin 400'den fazla sahih hadis olduğuna dikkati çeken Özgündüz, özgürlüğü, kurtuluşu, adaleti, bereketi beklemenin de sevap olduğunu kaydetti.
 
Özgündüz, İmam Mehdi (a.f) için yazılmış bir şiirden “Zülfikarlı ellerine, yüzündeki benlerine, mübarek kademlerine kurban eyle hepimizi, Allah'ım gönder gelsin Mehdi'mizi” mısralarını okudu.
 
Merağe şehri temsilcisi Ayetullah Muhammet Tagı Pur Muhammedi, "Hz. Mehdi'nin (a.s) doğum gününde bütün insanlığı ve Müslümanlığı tebrik ederim. Hz. Mehdi'nin (a.a) doğum günü, sadece bir şahsın doğum günü değil, insanların zulümlere karşı doğum günüdür. İmam Mehdi'nin (a.a) kıyamı, yeryüzündeki iktidarı ilgili 6000'e yakın hadis nakledilmiştir. Hiçbir konuda bu kadar hadis rivayet edilmemiştir" dedi.
 
Program, verilen ikramlarla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.