Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn Rejimi Bu Hafta da Cuma Namazına Engel Oldu

Bahreyn Alı Halife rejimi güçleri 10. ayında da ed-Deraz bölgesinde Cuma namazı kılınmasına engel oldu. 

29 Nisan 2017
Bahreyn Rejimi Bu Hafta da Cuma Namazına Engel Oldu

FHA'nın bildirdiğine göre Bahreyn rejimi güçleri dün de müslümanların Başkentin ed-Deraz mahallesine girmelerini engelleyerek İmam Sadık (as) camiinde cuma namazının kılınmasına izin vermediler. Bunun üzerine halkın cami çevresinde kendi namazlarını ferdi olarak kıldıkları bildirilmekte.
 
Öte yandan Bahreyn halkının dün gece “Ebu Sabi” ve “El Şahure” bölgeleri başta olmak üzere bu ülkenin dört bir yanında geniş çaplı gösteriler düzenlediği bildirilmekte.
 
Savtol Mename’nin haberine göre, Bahreyn halkının Şeyh İsa Kasım’a verdiği destekler devam ediyor.
 
Bu haber uyarınca, Bahreyn halkı dün gece “Ebu Sabi” ve “El Şahure” bölgeleri başta olmak üzere bu ülkenin dört bir yanında geniş çaplı gösteriler düzenledi.
 
Göstericiler sloganlar atarak, Al Halife rejiminin Şeyh İsa Kasım’ı yargılamaya yönelik çabalarını şiddetle kınadı. Bahreyn halkı ayrıca, tüm siyasi mahpusların acilen tahliye edilmesini istedi.
 
Bu arada Bahreynli siyasi aktivist ve Bahreyn insan hakları teşkilatı başkanı Nebil Receb'in tutulduğu cezaevinde sağlık durumunun kötü gittiği bildirildi.
 
Güvenlik kuvvetleri 13 Haziran 2016 tarihinde Nebil Receb'i tutuklayarak hapse atmışlardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.