Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çavuşoğlu: ABD, YPG'ye Silah Veriyor, Nokta!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta." ifadelerini kullandı. 

29 Aralık 2016
Çavuşoğlu: ABD, YPG'ye Silah Veriyor, Nokta!

Herkesin ateşkese uyması lazım. Rejim ile muhalefet bir araya gelerek çalışmaya başlayacak. Bizim çabalarımız bu yönde. Rusya ve Türkiye ortak bir açıklama yapıyor. Bu açıklamada Rusya ve Türkiye rejim ve muhalefet konusunda garanti veriyor. Şu anda Ankara'daki anlaşma için Türkiye ve Rusya garantör. Rejimin imzalayacağı metin konusunda Rusya ile beraber İran'da garantör olacak mı? Bu henüz net değil.
 
Ateşkes olmadan Astana'da görüşmenin bir anlamı yok. Rejim burada hangi düzeyde katılacak onu bilmiyoruz ama bu anlaşmaya göre her iki taraf müzakere heyetini kendisi belirleyecek. Terör örgütlerini o masada kabul etmeyeceğiz.
ABD'nin içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı'na havadan destek vermiyor. Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir, nokta. Onlar terör koridoru oluşturmaya çalışıyor. Rakka'da YPG'yi ABD kullanmak istiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.