Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karadeniz: Hüseyn'i Sevmek Abdest Almak Gibidir

Aşura Merasiminde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

23 Ekim 2015
Karadeniz: Hüseyn'i Sevmek Abdest Almak Gibidir

Ben Kuran’ın yolunda gidiyorum diyip  Ehlibeyti bir kenara itmek nasıl boş bir iddia ise ben ehlibeyti seviyorum diyerek Kuranı bir kenara bırakmakta öyle boş bir iddiadır.  Biz Ehlibeyt ve  Kurana aşık insanlar olarak ancak kuranı ve onun yolunu anlayabiliriz .

Peygamber efendimizin ayak izini müzelerde saklayıp onun ehlibeytini ayaklar altina  alarak bu yolda yürüyemeyiz.  Peygamber Efendimizin sakalına gösterdiğimiz ilgiyi onun Ehlibeytine göstermiyorsak bu yolda yürüyemeyiz.  Peygamber Efendimizin hırkasını öpüp arkasını hançerleyerek bu yolda ilerleyemeyiz. Müslümanlar bize emredilen Allah’ın ipine sımsıkı sarılmaktır. 

Biz Allah’ın ipini bırakıp başkalarının peşine takılırsak aramızda nifak tohumu ekmeye çalışanlar olacaktır. Aramızdaki farklılıkları bahane ederek ayrılmak yerine birlik ve beraberliğimizi oluşturmak için çalışmamız lazım. Çünkü Rabbimiz bir Peygamberimiz bir kitabımız bir. Bu birlikler bizi birbirimize yakınlaştırmaya vesile olur inşallah.  Hüseyne selam olsun onun ceddine ve nesline selam olsun. Hüseyn’i sevmek abdest almak gibidir. Buraya abdestini tazelemeye gelenlere selam olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.