Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mireziz Seyidzade Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Kafkas Müslümanları İdaresi Gaziler Konseyi Üyesi ve bu idarenin Fetva Kurulu Başkanı Hacı Mireziz Seyidzade, vefat yıldönümünde Zeynebiye Camii'nde anıldı. 

20 Mayıs 2015
Mireziz Seyidzade Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Kafkas Müslümanları İdaresi Gaziler Konseyi Üyesi ve bu idarenin Fetva Kurulu Başkanı Hacı Mireziz Seyidzade, vefat yıldönümünde Halkalı Zeynebiye Camii'nde anıldı.

Hasan Duran'ın sunumunda düzenlenen program, Zeynebiye gençlerinden Ali Ekber Akdoğan'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Hollanda Şii Meclisi Başkanı Ş. İsrafil Demirtekin, merhumun ruhuna Kuran-ı Kerim tilavet etti, dualar okudu.

CABİR Kurucu Başkanı ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, Hacı Mireziz Seyidzade hakkında bir konuşma yaptı. Turan; "Değerli Seyyidimiz bütün camiamızın büyüğü ve değeridir, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sağlık, uzun ömür ve salih amel temenni ediyorum. Kendisi birçok kitabı tercüme etmekle kalmamış, kendi yazmış olduğu kitaplar okullarda ders olarak okutulmuştur. Kendisinin divanı vardır." dedi.

Turan'ın konuşmasından ardından Caferi alimlerimizden Ş. Ehet Talan'ın okuduğu mersiyelerle program son buldu.

Mireziz Seyidzade Kimdir:

Mir Aziz Seyidzade Mir?sg?r oğlu, 1949 yılında Masallı ilçesinin Türkoba köyünde aydın ailesinde doğdu. Sovyet döneminde Özbekistan'ın Buhara şehrinde Mir-Arap Medresesi’nde, Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra Bakü İslam Üniversitesi'nde eğitim gördü.

Astarada Cuma Camii'nde imam, Bakü İslam Üniversitesi'nde öğretim üyesi, Kafkas Müslümanları İdaresi bilim ve eğitim müdürü olarak görev yaptıktan sonra, fetva kurulu başkanı oldu.

1996 yılında Bakü İslam Okulu'nu tahsis etti. Arap ve Fars dillerinden tercümeler yaptı. Hikâye ve şiirlerini kitaplaştırdı. "Hz. İmam Ali (as)'dan Kısa Sözler", " Allah'ı Böyle Tanıdım" kitaplarının, "İslami sohbetler" dersliğinin yazarıdır.

Hacı Mireziz Seyidzade Azerbaycan Yazarlar Birliği, Azerbaycan Gazeteciler Birliğinin üyesi idi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.