Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karabulut: "Hüseyin'i Bırakanlar Kuran'ı Anlayamaz"

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Ş. Hasan Karabulut, Evrensel Aşura Matem Merasi'minde yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

09 Kasım 2014
Karabulut:

Bu gün dünyada yüzlerce milyon Muhammed ümmeti matem içerisinde olan Hüseyin âşıklarıyla beraber Kerbela matemine gelmişiz.  Hüseyin bir vücuttur. Bütün enbiya, sadıklar, Salihler, nebiler onun meclisine iştirak etmiş ve onun matemine gözyaşı dökmüştür.

İmam Hüseyin insanlık tarihinde daha dünyaya gelmeden yası tutulan tek şahsiyettir. Şehatetinden sonra da kıyamete kadar onun yasını bütün kâinat, inananlar Hz. Muhammed’e bağlı olanlar ve Hüseyniler tutacak ve dünyanın her köşesinden feryat ederek Lebbeyk ya Hüseyin diyecekler.

Aşura günü Kerbela çölünde 124 bin peygamberin getirdiği vahye hayat vermesine lebbeyk demektir. Hz. Hüseyin bütün insanlığa hayat verdi. O ayaklar altına alınan hakkı, adaleti, ahlakı yeniden canlandırdı. Kur’an Kerbela’da canlandı.
 
Hüseyini kenara bırakanlar Kuranı anlamazlar. Hüseyini kenara bırakanlar IŞİD’ler, Nusralar, Selafieler, Vahabiler türetecektir. Ama Hüseyiniler,  Hüseyin’le beraber olanlar İbrahimiler, İsa’lar, Musa’lar ve Hz. Muhammed Mustafa’ya beraber olacaklardır. Onun mesajı bütün insanlığadır. O diyor ki özgür olun, hür olun, tapacağımız yegâne güç Allah’tır demiştir. Kerbela’da o gün dökülen kanlar orada kalmadı. Bizim burada olmamızın sebebi de Kerbela’da tek kalan mazlum olan şah Hüseyin’in evrensel çağrısına lebbeyk demek için bir aradayız.

İmam Hüseyin bütün yakınlarını Kerbela’da şehit verdi. O yalnız kaldığında onbinlerce çakal sürüsüne seslenerek “Acaba bana yardım edecek bir Müslüman yok mu” diye haykırdığında aslında insanlık, adalet, Kur’an ve ilkeler yaşasın diye haykırıyordu. Onun bu çağrısına altı aylık süt emer yavrusu beşikte ona lebbeyk diyordu. Onun en küçük askeri canıyla bu yola kurban verdi.

Bu yol Hz. Aliasgar yolunun devamıdır. Bu gün burada Aşura meydanında bir araya gelen yüz binler ve yüzlerce milyon Hüseyin âşıklarıyla beraber, bir kere daha ilan ediyor ve diyoruz ki Lebbeyk ya Hüseyin!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.