Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM, Siyosit Rejimi Değil, Hamas'ı Kınadı!

Siyonist rejim İsrail, Gazze'ye yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hamas'ı kınadı. 

23 Temmuz 2014
BM, Siyosit Rejimi Değil, Hamas'ı Kınadı!

Gasıp İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, adını vermeden Hamas'ı kınadı ve hiçbir ülkenin topraklarına roket fırlatılmasını kabul edemeyeceğini söyledi.

Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter, üstü kapalı olarak yine Hamas'a gönderme yaparak okullar, hastaneler ve diğer binaların askeri amaçlı kullanılmamasını istedi.

Genel Sekreter, buna rağmen iki tarafa da savaşı durdurup müzakerelere başlama ve sorunun kökenine inme çağrısında bulundu.

Netanyahu da uluslararası toplumun ateşkes çabalarının sonuçsuz kalmasından Hamas'ı sorumlu tutması gerektiğini savundu, "Hamas El Kaide gibi ve buna uygun muamele görmeli" dedi.

Diplomatik seferberlik

Bu arada, ateşkesin sağlanması için diplomatik çabalar da hız kazandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'de varılacak olası bir ateşkesin çerçevesinin Mısır'ın önerileri doğrultusunda çizileceğini belirtti.

Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı'yla görüşmesinin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında, "her iki tarafta da çok kan döküldüğünü, Gazze'deki insani krizin her gün daha da kötüye gittiğini" söyledi.

John Kerry, bir an önce ateşkese varılması çağrısını da yineledi ve diplomatik çabaların sadece saldırıları durdurmaya değil krizin nedenlerine de odaklanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.