Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Sistani'nin Seçim Mesajı

Irak?ın en güçlü dini otoritesi ve Şia dünyasının söz sahibi mercilerinden Ayetullah Ali Sistani, 30 Nisan?da yapılacak Irak meclis seçimleri konusunda mesajlar verdi. 

27 Nisan 2014
Ayetullah Sistani'nin Seçim Mesajı

Neşra’nın haberine göre Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Ahmed Safi, dini merceiyetin seçimlerde belirli bir adayı desteklemediğini açıkladı.

Ayetullah Sistani’nin seçimlerde tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirten Ahmed Safi, “Elbette eşit mesafede olması, onun iyi ile kötüyü eşit gördüğü, halka hizmet edenlerle, yolsuzluklarla karşı mücadele verenlerle yalnızca kendisinin ve yakınlarının çıkarlarını gözetenler arasında fark görmediği anlamına gelmiyor” dedi.

Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Ahmed Safi, “Adayları seçmek Iraklı seçmenlerin sorumluluğundadır; o halde halk en iyiyi seçmeli ve sonradan pişman olmamalıdır” dedi.

Halkın kişisel veya partisel çıkarları değil ulusal çıkarları gözeten adaylara oy vermesini isteyen Safi, Irak güvenlik güçlerinin de seçimlerin huzur içerisinde yapılması için gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Güvenlik personelinin 28 Nisan’da oy kullanacağı Irak seçimleri, 30 Nisan’da yapılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.