Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad: Ben Yanukoviç Gibi Gitmem

Suriye?de üç yılı aşkın süredir onlarca ülkeden gelen ikiyüzbinden fazla teröristle savaşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad?ın müttefiki Rusya Devlet Başkanı Putin?e ?Ben devrilmem? diye mesaj yolladığı ortaya çıktı. 

08 Nisan 2014
Esad: Ben Yanukoviç Gibi Gitmem

Eski Rusya Başbakanı Sergey Stepaşin,  geçen hafta Şam’da görüştüğü Esad’ın güvende, kontrolü sağlamış durumda ve formda olduğunu belirterek kendisine şöyle dediğini aktardı: “Vladimir Vladimiroviç’e söyle, ‘Ben Yanukoviç (Ukrayna’nın devrik Devlet Başkanı) değilim, hiçbir yere gitmem.”

Stepaşin’e göre Esad ayrıca, “Bu yıl içinde askeri operasyonun aktif bölümü sona erecek. Sonrasında hep yaptığımızı yapacak, teröristlerle savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Viktor Yanukoviç, halk ayaklanmasının ardından şubat ayında Ukrayna Devlet Başkanlığı’nı terk edip ülkeden kaçmak zorunda kalmıştı.

Sergey Stepaşin, Suriye Devlet Başkanı Esad için böyle bir tehdit olmadığını belirterek, “Tek bir şüphe gölgesi bile yok, o ne yaptığını biliyor” diye konuştu.

Savaş 1 Yıl İçinde Bitecek

Sergey Stepaşin, Esad’ın kendisine Suriye’deki büyük çatışmaların bir yıl içinde sona ereceğini bizzat söylediğini belirtti.

Stepaşin, “Ülkedeki mevcut savaş durumu üzerine sorduğum soruya sayın Esad, ‘Bir yıl içerisinde Suriye’deki büyük çatışmalar sona erecek. Bu etabın tamamlanmasının ardından ise zaten devamlı olarak uğraştığımız terörle ve teröristlerle mücadele alanına tamamen geçiş yapmamız gerekecek’ diyerek yanıt verdi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.