Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gözyaşları Hz. Fatıma İçin Aktı... (Foto)

Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi tarafından İfa Spor Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Hz. Fatıma (sa) Matem Meclisi, Ehlibeyt aşıklarıyla doldu, taştı... 

07 Nisan 2014
Gözyaşları Hz. Fatıma İçin Aktı... (Foto)

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın konuşmasıyla başlayan programda Turan, Hz. Fatıma (sa)'nın  ve O'nun meclisinde bulunmanın Ehlibeyt'in yanındaki öneminden bahsetti.

Ali Ekber Akdoğan'ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, sahneye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Eğer birliğiniz için hayatımı vermem gerekse, ne kadar zamanım var bilmiyorum ama, hayatımı vermeye hazırım." dedi. Kendisi hakkında çıkarılan dedikoduların Ehlibeyt'in ölçüsüyle ölçülmesi gerektiğini, farklı ölçülerin reddedilmesi gerektiğini de vurgulayan Özgündüz, "Fıkh-ı âli Muhammed'in ölçüsü değilse sizin ölçünüz, biz aynı çizgide değiliz demektir." dedi.

Şia'nın sahabeye hakaret ettiği iddialarını değerlendiren Özgündüz, "Bizim ne haddimize sahabeyi, sahabeyi görenleri, onları görenleri eleştirmek diyorlar. Eleştiriyi kapatmak için herbirine farklı ünvanlar verilmiştir. Allah'ı, Peygamber'i eleştirebiliriz ama sahabeyi eleştiremeyiz, bu nasıl bir mantıktır. Tamam, sahabeyi eleştirmeyelim, bühtan atmayalım, şamaroğlanı haline getirmeyelim, saygınlıklarını bozmayalım, ama Kuran'ı unutmadan. Kuran, sahabenin arasında münafıkların olduğunu, bunların cehennemin en dibinde olduğunu, İslam'a en fazla zarar verenlerin bunlar olduğunu bize sunmuşken, sen hepsine adil dersen, Kuran'ı yalanlamış olursun, istemeden ve farkına varmadan. Bu konunun bir gözden geçirilmesi gerek diye düşünüyorum." dedi.

Hz. Fatıma (sa)'nın hayatından kesitler sunan Özgündüz, O'nun, babasının yanındaki özel yerinden ve öneminden bahsetti. Hz. Fatıma (sa), O'nun babası, kocası ve evlatlarının yolunda olmaktan gurur duyduğunu belirten Özgündüz, eğer bu yolun yanlış olduğunu iddia eden varsa, gelsin tartışalım, biz bütün yanlışlarımızı atmaya hazırız, eğer siz de hazırsanız, Kuran ve sahih sünnet ışığında oturup tartışalım dedi.

Özgündüz'ün ardından Ş. Ehet Talan'ın okuduğu mersiyelerse gözyaşlarına boğulan Hz. Fatıma (sa) aşıkları, okunan sinezenlerle sinelerine vurarak, Ehlibeyt'in acısına ortak oldular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.