Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zehra Ana DMKG'ye Hazırlanıyor (Foto)

Peygamber Efendimiz (sav)'in ciğerparesi Hz. Fatımat'uz Zehra (as)'ın doğum günü Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü münasebetiyle Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, uluslararası nitelikte görkemli bir törene hazırlanıyor. 

03 Nisan 2014
Zehra Ana DMKG'ye Hazırlanıyor (Foto)

20 Nisan Pazar günü 14.00'da başlayacak programı  İstanbul'daki Ehlibeyt dostları tören alanında, Cem Tv canlı yayını ile de tüm dünya Hz. Fatıma'nın doğum gününü izleyecek.

10.000’i kapalı mekanda olmak üzere toplam 35.000 izleyici kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olan Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek törene yurtdışından ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden önemli isimler katılacak.

Zehra Ana Derneği yöneticileri, haftalardır sık sık toplantılar yaparak davet edilecek misafirlerden, sahneye konulacak programa kadar her ayrıntıyı görüşerek programa hazırlanıyor. Son yapılan toplantıda Hz. Fatıma'nın Kutlu Doğum Günü programına eksiksiz ve tam anlamıyla hazır olmak için komite seçimi ile ilgili kararlar alındı, görev dağılımı yapıldı ve büyük gün için uygulanması düşünülen farklı fikirler değerlendirildi.

Halkalı Zeynebiye'de yerleşen Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi, 704 metrekarelik alanı ile Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sahnesine sahip. Parabolik eğimle oluşturulan oturma düzeni sayesinde sahne görünülebilirliği en yüksek düzeyde. Membran çatının koruduğu ‘’arena’’ tipi dairesel antik tiyatro duygusu , günümüz teknoloji ve konfor standartlarıyla birleşerek postmodern bir atmosfer oluşturuyor.

Bu yıl ikinci defa Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi'nde yapılacak olan Hz. Fatımat'uz Zehra (as)'ın doğum günü Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü, geçtiğimiz yıllarda da Ehlibeyt dostları tarafından büyük ilgi görmüştü.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Müslüman Kadınlar Günü programı büyük bir coşkuyla düzenlenmişti:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.