Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ruhani Kuveyt Emiri'ni İran'a Davet Etti

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahian, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin davet mektubunu Kuveyt Emiri'ne teslim etmek ve Kuveytli bazı yetkililerle görüşmek üzere dün bu ülkeye gitti. 

01 Nisan 2014
Ruhani Kuveyt Emiri'ni İran'a Davet Etti

Emir Abdullahian'ın Kuveyt temaslarını temamladıktan sonra BAE'ine geçeceği ve Ebu Dabi'de bu ülkenin bazı önde gelen yetkilileri ile görüşeceği belirtildi.

Emir Abdullahian'ın iki ülke yetkilileri ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleleri görüşmesi bekleniyor.

İslam Kalkınma Bankası'ndan Irak'a 217 milyon dolar yardım

İslam Kalkınma Bankası Irak'ın ticari projelerini geliştirme çerçevesinde Bağdat yönetimine 217 milyon dolar mali destek tahsis etti

Banka yetkililerinden Abduaziz Henai ve Irak Maliye Bakanı Sefaeddin Muhammed Safi mali yardımla ilgili anlaşmayı Ürdün'de imzaladı.

Söz konusu mali yardımın Irak'ın komşu ülkeleri ile ticari projelerini geliştirmek amacıyla tahsis edildiği belirtildi.

İslam Kalkınma Bankası 2003 yılında Irak'ın yeniden imarı için bu ülkeye 500 milyon dolar yardım kararı almıştı.

İran Şubat ayında Cenevre anlaşmasından daha fazla petrol sattı

Reuters Haber Ajansı, İran'ın Şubat ayında petrol satışı, ortak eylem planı olarak anılan Cenevre anlaşmasında belirlenen tavandan daha fazla olduğunu ileri sürdü.

Haberde, İran petrolünün dört temel alıcıları Şubat ayında geçen yılın aynı ayına oranla %17.2 daha fazla petrol alımı gerçekleştirdikleri belirtildi.

İran ve 5+1 arasında imzalanan Cenevre anlaşmasına göre İran'ın 6 aylık süre içerisinde günde ortalama bir milyon varil ham petrol satması gerekiyor.

Uzmanlar ise İran'ın önerdiği fiyatların cazip olduğunu ve bu yüzden reddedilemediğini belirtiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.